Minifotbalul s-a dezvoltat şi în 2019 în Oradea, dar şi în Bihor. A crescut numărul echipelor participante în competiţiile oficiale, precum şi nivelul competiţiilor, au apărut jucători bihoreni la loturile naţionale, iar Oradea a rămas un reper important pe harta minifotbalului naţional şi din punct de vedere organizatoric.

Număr record de echipe

Baza Tineretului din Oradea, regazonată cu o suprafaţă sintetică modernă, omologată FIFA, este locul în care evoluează în cadru organizat peste 1.000 de jucători.„Anul 2019 a fost unul de excepție pentru minifotbalul bihorean. În premieră, avem 90 de echipe angrenate în cele șapte divizii. Tot în premieră, i-am avut pe Florin Lazăr și Andrei Șumălan la Campionatul Mondial de Minifotbal, iar Andrei Ferik și Răzvan Birta au jucat pentru echipa națională de tineret. De remarcat și clasarea între primele opt din țară a echipelor Bad-Boys și Dedeman la turneele finale ale Campionatelor Naționale. Am organizat la Baza Tineretului pentru prima dată turneul final al Campionatului Național la care am avut mulți foști fotbaliști de Liga 1”, a declarat, într-o conferinţă de presă, organizată la Pizzeria Ciao, Spiridon Baltsavias, organizatorul campionatelor de la Baza Tineretului.

 

Cupa Bihorului, în februarie

Pe lângă schimbarea gazonului, s-au mai efectuat lucrări pentru acoperirea terenului 5 cu balon. De altfel, pe cele două terenuri acoperite, Spiridon Baltsavias intenţionează să organizeze în luna februarie un turneu puternic de minifotbal cu 20 de echipe din toată țara dotat cu „Cupa Bihorului”.

 

Cupa Liceelor, în martie

De asemenea, în luna martie, cu sprijinul Federației de Minifotbal din România, se are în vedere organizarea primei ediții a Campionatului Liceelor, la care pot participa toate echipele din județ, meciurile urmând să se dispute, în sistem campionat, sâmbătă și duminică.

Pe plan local, lupta pentru primele locuri este acerbă în toate campionatele.  „Avem peste 1.000 de jucători care joacă minifotbal în campionatele pe care le organizăm. În Divizia A lupta se va decide în play-off, echipele fiind apropiate valoric. S-ar putea ca în acest an Bihorul să aibă trei echipe la Campionatul Regional și două la Cupa României. În Divizia B avem echipe puternice care reprezintă orașe precum Salonta, Marghita și Ștei, care pot promova în eșalonul superior. În competiția firmelor și instituțiilor publice, avem cel mai mare campionat din țară și suntem favoriți să organizăm turneul final în iunie”, a adăugat Spiros Baltsavias.