Echipa din Sânmartin traversează o perioadă dificilă, ultimele trei rezultate înregistrate fiind elocvente în acest sens. În etapa a 15-a din Seria 10 a Ligii a III-a, Lotus a pierdut surpinzător, 2-1 (1-0) pe terenul unei echipe care fusese spulberată (7-1) de Minaur în etapa anterioară.

După un debut de sezon promițător, Lotus înceheie practic în genunchi perioada de toamnă după ce în ultimele trei runde nu a reușit să obțină decât un singur punct. Inexplicabil totuși cum o echipă cu atâția jucători de valoare pentru acest eșalon este învinsă pe terenul unei formații care fusese umilită cu doar o săptămână în urmă și care ocupă un loc în partea inferioară a clasamentului.

Primul gol al partidei l-a marcat Gueye Mansour, fostul atacant al echipei Poli Timișora din vremurile în care aceasta se lupta pentru titlul de campioană națională, în minutul 32 (1-0). Această reușită a fost contestată de bihoreni pe motiv de offside dar decizia arbitrilor a rămas neschimbată. Până la pauză, Făgărășanu și Adi Popa au ratat bune ocazii de a marca. Până la urmă, egalarea a venit în minutul 50 atunci când Ionuț Ban a înscris după un șut deviat de un sălăjean în propria poartă (1-1). Golul decisiv l-a marcat Gabi Caba, în minutul 66, atunci când acesta a fost pe fază la o lovitură cu capul trimisă de Mansour și respinsă cu dificultate de portarul Beke (2-1). Până la final nu s-au mai consemnat mari ocazii de poartă dar au fost doi jucători eliminați, unul din fiecare tabără (Alex Negrea, de la gazde, și Ionuț Ban, de la oaspeți), ambii după o încăierare întâmplată în minutul 89.

Riscă să piardă locul de playoff

După ce în etapa a 10- se afla pe primul loc, Lotus a căzut acum până pe locul al 4-lea după 5 etape în care a oținut doar o victorie. Dacă în pauza de iarnă nu-și va regla problemele pentru a reveni la forma sportivă anterioară, trupa lui Gheorghe Ghiț ar putea pierde locul de playoff în dauna echipei SCM Zalău care se află la doar 5 puncte distanță.

Sportul: P. Cosma - P. Pedro, M. Leitan, G. Caba, A. Negrea, S. Petruş, I. Pascu, G. Pop, C. Vaida (75 V. Opriş), G. Mansour, R. Pop (65 Al. Crişan). Antrenor: Dacian Nastai

Lotus: Beke - T. Paublusztig, Cr. Oros, M. Arsene, Fl. Pop, M. Popa, Ad. Popa (81 C. Tutuță), I. Ban, N. Farcaș (42 P. Andraș), Cl. Codoban, A. Făgărășanu. Antrenori: Gheorghe Ghiț, Petre Ardelean și Nicolae Petre