Cu gânduri mari înaintea noului sezon competițional, Lotul Băile Felix a fost ușor coborâtă cu picioarele pe pâmânt de către Sportul Șimleu Silvaniei, o posibilă colegă de serie în Liga a III-a. La capătul unei partide de verificare disputate în deplasare, pe Stadionul Măguradin Șimleu Silvaniei, bihorenii au pierdut 4-2 (3-0) duelul cu formația pregătită de către Dacian Nastai.

La doar două zile distanță după ce a trecut de primul tur din Cupa României la fotbal învingând 3-1 în deplasare pe Gloria Cermei, Lotus Băile Felix a mers în județul Sălaj pentru a susține o partidă de verificare cu formația pregătită în sezonul trecut de către orădeanul George Zima. Cum era evident că nu pot fi folosiți aceeași jucători care s-au aflat pe teren în partida de la mijlocul săptămânii trecute, antrenorul Gheorghe Ghiț a apelat la restul fotbaliștilor pe care îi are la dispoziție. În acest context s-a produs „scurtcircuitul” din prima repriză, orădenii pierzând la scor de neprezentare primele 45 de minute (0-3). Cu jucători precum F. Pop, Arsene, Nogo sau Codoban intrați după pauză, oaspeții au reușit să câștige partea secundă la o diferență de un gol (2-1), insuficient însă pentru a schimba soarta partidei. Cele două reușite ale echipei din Sânmartin au aparținut lui Patrick Blăgea (transferat recent de la CAO) și Ionuț Ban. Pentru gazde au punctat cunoscutul Gueye Mansour (2), Marius Leitan (11 m) şi Alexandru Crişan.

Următorul joc pentru Lotus Băile Felix va avea loc la sfârșitul săptămânii viitoare (sâmbătă), la Sânmartin, în compania echipei Șoimii Lipova cu care remizase 1-1 în deplasare tot în această vară, intr-o altă partidă de verificare.

 

Restructurare masivă a lotului de jucători

Cu numele schimbat din CSC Sânmartin în Lotus Băile Felix și cu un buget mărit cu 40%, formația condusă de către Alexa Kerenek își propune chiar clasarea pe unul dintre primele două locuri ale seriei din Liga a III-a în care va fi repartizată în ediția de campionat 2021-2022. Acest lucuru pare realizabil câtă vreme clubul din Sânmartin a transferat nu mai puțin de 9 jucători, mulți dintre ei cu nume cunoscute. Dacă la capitolul plecări se regăsesc portarul Adrian Barabaș (la CAO) și jucătorii Alex Soarian (la SCM Zalău), Raul Ember și Paul Suciu, în viitorul sezon vor juca la Sânmarin următorii: Cristian Oros (fundaș de la Viitorul Târgu Jiu), Claudiu Codoban (mijlocaș de la CAO), Patrick Blăgea (mijlocaș de la CAO), Andrei Făgărășanu (atacant de la CS Dumbrăvița), Vlad Costea (mijlocaș de la Viitorul Târgu Jiu), Șerban Tirla (mijlocaș de la Minaur Baia Mare), Paublustig Tamas (fundaș de la Szeged), Tamas Dombradi (portar împrumutat de la Csikszereda Miercurea Ciuc) și Noah Farcaș (mijlocaș de la un club de juniori din Viena). Echipa bihoreană are un lot format din 24 de jucători şi mai doreşte să transfere un atacant. Există discuții în acest sens cu un tânăr de 23 de ani cu jocuri la activ în liga a II-a și a III-a.

Lotus Băile Felix în partida cu Sportul Șimleu Silvaniei: B. Dombradi – P. Andraș, D. Dardai, T. Paublusztig, D. Lupșe – R. Pop, C. Habakuk, E. Tiponuț, I. Ban – V. Costea, A. Făgărășanu. Au mai intrat în repriza secundă: Fl. Pop, M. Arsene, S. Nogo, P. Blăgea, Cl. Codoban, Ș. Tirla, R. Baciu, N. Farcaș.