În programul de pregătire precompetiţională a echipelor de handbal masculin şi polo de la CSM Oradea figurează şi stagiile centralizate. Dacă handbaliştii au încheiat cantonamentul, poloiştii îl încep de astăzi.

Echipa de handbal masculin CSM Oradea a pus bazele pregătirii fizice timp de o săptămână la Stâna de Vale. De ieri, jucătorii pregătiţi de George Tăutu au intrat în sala de joc pentru antrenamente specifice în vederea celui de-al doilea turneu din Divizia A, organizat la Turda, între 21 şi 24 ianuarie.

Joi, 21 ianuarie, de la ora 10.00, CSM Oradea se va duela cu CNOPJ Timișoara; vineri, 22 ianuarie, de ora 12.40, va întâlni Universitatea Cluj-Napoca; sâmbătă, 23 ianuarie, de la ora 12.00, se va confrunta cu Potaissa II Turda; iar duminică, 24 ianuarie, de la ora 9.30, va încheia seria jocurilor cu Szejke Odorheiu Secuiesc.

Şi turneul anterior a avut loc tot la Turda, unde orădenii au înregistrat două victorii şi o înfrângere.

În ceea ce priveşte echipa de polo pe apă CSM Oradea, aceasta a demarat pregătirile la începutul acestui an. Antrenorii Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu nu au la dispoziţie formula completă, o parte dintre  sportivi având alt program, cel al echipei naționale de polo a României, care se pregătește pentru turneul preolimpic de la Rotterdam. La lotul naţional se află Vlad Georgescu, Alexandru Vătrai, Bogdan Remeş şi Czenk Ferenc.

De astăzi, ceilalţi componenţi ai CSM Oradea încep la Bratca stagiul centralizat pentru îmbunătăţirea pregătirii fizice, care se va întinde pe parcursul unei săptămâni.

Eliminată din cupele europene (tururile preliminare din Liga Campionilor şi mai apoi LEN Euro Cup), echipa orădeană se concentrează pe cele două competiţii interne, Superliga Naţională şi Cupa României, ultima câştigând-o anul trecut.

În campionat, urmează turneul al patrulea din sezonul regulat, după ce formaţia bihoreană a participat la două din cele trei turnee din Superliga Națională, la unul nefiindu-i posibilă participarea din cauza efectelor pandemiei Covid-19 asupra lotului.