CSM Oradea a intrat în linie dreaptă în ceea ce privește pregătirea tunreului de Cupa României care se va desfășura în Bazinul Steaua din Capitală, în perioada 12-14 martie, anul curent. În acest sens, începând de astăzi, echipa de polo efectuează un stagiu de pregătire în Serbia.

După aproximativ trei luni de pauză competițională, echipa pregătită de către Dorin Costrăș este aproape de reluarea jocurilor oficiale. Primul adversar din acest an calendaristic va fi Poli Cluj-Napoca, formație pe care bihorenii o vor înfrunta în Cupa României, competiție care va avea loc în București, în perioada 12-14 martie. Pentru ca forma sportivă să fie cât mai adecvată la acel moment, orădenii se deplasează în Serbia unde, începând de astăzi, vor efectua un stagiu de pregătire. Până acum poloiștii s-au pregătit pe plan local, în Bazinul Crișul și în sala de forță, dar au efectuat și un cantonament montan, la Bratca, unde „au beneficiat de toate condițiile necesare unei încărcări fizice adecvate”, după cum menționează site-ul oficial al clubului.

Această pauză competițională de aproximativ trei luni a fost stabilită de către Federația Română de Polo pentru a permite echipei naționale să facă o pregătire cât mai adecvată în vederea participării la turneul preolimpic de la Rotterdam. Din păcate, tricolorii, printre care s-au aflat și 4 jucători ai CSM Oradea (Alexandru-Albert Vătrai, Bogdan Remeș, Vlad Georgescu și Ferenc Czenk), au ratat calificarea la JO de la Tokio contabilizând doar o victorie și un rezultat de egalitate în cele 5 partide disputate.

Delegația care se deplasează astăzi în Serbia este alcătuită din 19 persoane: Ramiro Georgescu, Nichita Ilisie, Vlad Georgescu, Bogdan Remeș, Gojko Pijetlovic, Viktor Kovats, Theodor Filotti, Ferenc Czenk, Cristian Dobre, Dragoljub Rogac, Silvian Colodrovschi, Alex Popoviciu, Seiya Adachi, Raul Gavriș (sportivi), Dorin Costrăș (antrenor), Dorin Roșca (organizator de competiții) și Cosmin Horga (fizioterapeut).