O altă echipă bihoreană de fotbal care activează la nivelul Ligii a 3-a s-a reunit la începutul acestei săptămâni. Prezent la eveniment, președintele Alexa Krenek a afirmat că Lotus Băile Felix va rămâne o rampă de lansare pentru tinerii jucători bihoreni.

Căldura toridă din aceste zile a determinat conducerea tehnică a echipei să programeze prima ședință de prgătire din presezon în cursul dimineții de luni. Mai mult, în același sens, conducerea administrativă a clubului a avut grijă ca echipa să efectueze un stagiu de pregătire centralizată la munte, în Poiana Brașov, tocmai pentru a evita căldura insuportabilă instalată în această perioadă. Cantonamentul montan va dura o săptămână și va debuta sâmbătă. Pe perioada acestui stagiu de pregătire, Lotus va disputa și o partidă de verificare în compania echipei Olimpic Zărnești.

La acest prim antrenament din perioada precompetițională a fost prezent și Cristian Laza, primarul comunei Sânmartin care susține finaciar echipa de fotbal. Edilul i-a felicitat pe jucători pentru parcursul din sezonul trecut și și-a exprimat speranța că nivelul de joc bun va fi păstrat în continuare, acesta fiind principalul motiv care l-a determinat să fie prezent de multe ori la meciurile susținute de Lotus pe propriul teren.

5 noutăți la reunire

La ședința de pregătire coordonată de către antrenorul Cosmin Bodea pe Stadionul Comunal din Sânmartin au fost prezenți 22 de jucători. Printre aceștia s-au regăsit și 5 noutăți: Tamas Paublusztig (22 de ani – revenit de la FC Bihor), Sergiu Marușca (18 ani – Crișul Aleșd), Marian Covrig (19 ani – Foresta Tileagd), Zidan Șerb (18 ani – Historics Valencia) și Andreas Știubea (20 de ani – KSE Târgu Secuiesc). Au absentat motivat David Lupșe, Raul Tămaș, Daniel Ghiță, David Ciurcui și Cristian Urbanowski. Ceilalți 17 jucători au fost: Adrian Barabaș, Paul Cosma – portari; Marian Arsene, Sergiu Oltean, Daniel Duma, Ionuț Pașcu, Patrick Blăgea, Denis sala, Darius Gheban, Aris Morar, Mario Negru, Tudor Bochiș și juniorii Andrei Cuciula (18 ani), Rareș Vere (17 ani), Leon Hvalic (16 ani), Patrick Avram (15 ani) și Ianis Bere (15 ani) proveniți din propria pepinieră. Lotus Băile Felix s-a despărțit în această vară de Sebastian Cucu și Gelu Gitye, ambii făcând pasul în Liga a 2-a, la FC Bihor.

Programul jocurilor amicale susținute de Lotus în presezon cuprinde partide cu următorii adversari: Foresta Tileagd (3 august), Club Atletic Oradea (7 august), Bihorul Beiuș (10 august), Gloria Cermei (17 august) și Olimpia Satu Mare (24 august). Campionatul Ligii a 3-a va debuta pe 31 august. Până atunci, pe 31 iulie, Lotus va disputa primul tur național din Cupa României. „Obiectivul primordial în ultimii ani a fost să dăm șansa tinerilor jucători bihoreni să se afirme. Așa vom proceda și în continuare, iar Lotus își dorește să rămână o rampă de lansare pentru tinerii jucători din județ și din propria pepinieră”, a afirmat președintele Alexa Krenek.