La Padel Arena Oradea au debutat zilele trecute, întrecerile Campionatului Județean de Padel, la primul turneu participând 17 echipe.

Turneul profesioniștilor a fost câștigat de tandemul Andrei Dărăban - Bogdan Sturzu care a dispus în meciul decisiv de colegii lor, Horia Matei și Alex Stohor cu 6-2/6-4 în vreme ce locul 3 a revenit tinerilor Răzvan Sime și Vladimir Cuc. „Profesioniștii” din padel-ul bihorean provin din tenisul de câmp, toți cei patru finaliști fiind foști tenismeni, cu performanțe notabile în sportul alb, unde activează acum ca antrenori.

NIVEL 1 - PROFESIONIȘTI

1 Andrei Dărăban / Bogdan Sturzu

2 Horia Matei / Alex Stohor

3 Răzvan Sime / Vladimir Cuc

4 Lucian Baciu/Nimrod Nemeș

Cel mai mare număr de echipe participante, zece, s-a regăsit la nivelul 2, rezervat amatorilor. S-a jucat în două grupe a câte cinci echipe, primele patru din fiecare grupă reușind să acceadă în sferturile de finală. După șase victorii consecutive, fără set cedat, două echipe s-au regăsit în finală, adică cele care au și câștigat grupele din care au făcut parte: Spiros Baltsavias și Neluțu Maticaș - Victor Mihalcea și Nicu Nicolae. Dublul Baltsavias/Maticaș a făcut un joc excelent și s-a impus cu 6-1/6-2 de o manieră categorică. Au fost destui spectatori care mizau chiar pe o victorie a dublului Victor / Nicu, însă n-a fost loc de nicio surpriză, victoria fiind extrem de clară, incontestabilă reliefată de scor.  De altfel, la viitoarea etapă, programată la finele acestei săptămâni, câștigătorii au anunțat că vor trece la nivelul profesioniștilor. Bronzul a revenit dublului format din Daniel Nistor și Florin Vasile. Mari perdanți au fost doi tineri cărora viitorul le aparține, Rareș Secară și Raul Zaharia. De asemenea, un turneu excelent au făcut Lucian Popa (tatăl) și David Popa (fiul), cu un binemeritat loc 5 după disputarea jocurilor de clasament. O prestație lăudabilă a avut și jucătorul de fotbal și minifotbal Marius Balogh, care a încheiat pe locul 3 în grupă împreună cu Alin Torja.

NIVEL 2 - AMATORI

1 Spiros Baltsavias/Neluțu Maticaș

2 Victor Mihalcea/Nicu Nicolae

3 Daniel Nistor/Florin Vasile

4 Rareș Secară/Raul Zaharia

FEMININ

1 Savvina Baltsavias/Daria Frățilă

2 Ale Dărăban/Denisa Bronț

3 Dana Baltsavias/Mariana Luca

În acest moment jocul de padel este sportul cu cea mai mare expansiune în lume, cu o creștere cu 5% a numărului de jucători de la un sezon la altul! În week-endul următor se organizează etapa a doua, ultima înainte de mult așteptata Etapă Națională de la Oradea (27-29 mai). Foarte interesant este că organizatorii au un mare număr de cereri pentru organizarea unui turneu de dublu mixt! „Nu ne-am așteptat ca atât de multă lume să-și dorească un turneu de dublu mixt, astfel că ne vom conforma, iar în etapa de la acest final de săptămână cred că toți ochii vor fi ațintiți pe acest turneu care va aduce de o parte și cealaltă a fileului jucători și jucătoare cu notorietate în tenis”, a spus Spiros Baltsavias promotorul jocului de Padel în Bihor. „Pentru început suntem foarte mulțumiți. A fost un nivel peste așteptările noastre. Sigur că numărul de jucători este mult mai mare însă absența lor de la turneu se explică prin seria de evenimente programate concomitent cu această primă etapă. Îi așteptăm la turneul de la acest final de săptămână”, a mai afirmat Spiros Baltsavias, referindu-se la etapa a II-a programată în perioada 21-22 mai.