Cu prima Supercupă intrată în vitrina cu trofee, CSM CSU Oradea se deplasează în Capitală, unde mâine, în Sala Regimentului de Gardă „Mihai Viteazul”, de la ora 17.00 (Digi Sport), va susţine primul joc din Grupa valorică A din Liga Naţională în compania echipei Steaua Bucureşti.

După un început de parcurs european nu tocmai reuşit, în care roş-albaştrii au ratat accederea în grupele Ligii Campionilor, dar au obţinut calificarea în grupele Europe Cup, a urmat Supercupa României, disputată în Arena Antonio Alexe, confruntare pe care CSM CSU şi-a adjudecat-o în dauna lui CSU Sibiu, vicecampioana ţării şi deţinătoarea Cupei, la capătul unei partide în care a avut o revenire spectaculoasă. Oradea merge la Bucureşti din postura de campioană şi porneşte ca favorită în duelul cu una dintre cele mai titrate echipe din baschetul masculin românesc care este pregătită în acest sezon de către Cătălin Burlacu. Un eventual succes al orădenilor ar fi un frumos cadou pe care aceştia şi l-ar face chiar de ziua oraşului pe care-l reprezintă.

Implicaţi în viaţa comunităţii

După victoria din Supercupă, câţiva baschetbalişti orădeni, dar şi antrenorul Cristian Achim au participat la două evenimente sociale. Primul dintre acestea a fost organizat de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie cu scopul de a lupta împotriva agresiunilor și a amenințărilor dintre elevii din școli. Apoi, Cristian Achim şi Giordan Watson le-au făcut o surpriză uneia dintre grupele de juniori ale clubului. Cei doi au asistat la întreg antrenamentul şi le-au arătat copiilor câteva tehnici de aruncare şi de pătrundere. În final, căpitanul CSM CSU Oradea a rămas alături de copii pentru a discuta cu aceştia şi pentru a-şi face poze împreună.

Steaua lui Cătălin Burlacu şi Andrei Mandache

Intrată pe mâna lui Cătălin Burlacu, Steaua Bucureşti este o echipă de urmărit în acest sezon. În ultimul joc de pregătire, roş-albaştrii din Capitală au învins 70-63, acasă, pe SCM U Craiova, principalii evidenţiaţi, care cu siguranţă că le vor pune probleme şi orădenilor, au fost Jovanovic, Spasojevic, Clanton şi Andrei Mandache. Steliştii au dominat jocul de sub panou (41-22), dar şi pe cel din spaţiul de 3 puncte (44-26). A fost o revanşă a bucureştenilor, care pierduseră precedentul duel, de săptămâna trecută, din finala Cupei Craiovei, scor 86-93.

Aşadar, având în vedere omogenitatea şi valoarea echipei campioane, aceasta porneşte cu prima şansă în disputa din Capitală. Primul joc de pe teren propriu al CSM CSU se va disputa sâmbătă, 19 octombrie, în compania formaţiei Dinamo Ştiinţa Bucureşti.