În ciuda evoluțiilor bune care au făcut ca cele două dispute să se închie la diferențe mici de scor, poloiștii de la CSM Digi sunt conduși cu 2-0 în finala campionatului cu Steaua. Echipa din Capitală s-a impus cu 8-7 (2-1, 2-0, 2-4, 2-2) și 6-4 (2-1, 0-0, 3-1, 1-2) în ultimul act al Superligii Naționale.

Deși nu foarte multă lume anticipa ca finala Superligii Naționale de polo să aibă două partide atât de echilibrate, iată că orădenii pregătiți de Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu au oferit replici solide campioanei ultimelor trei sezoane.

Aproape să producă surpriza

După cum o arată și scorul primei partide, Steaua a avut inițiativa în prima repriză dar bihorenii au ținut destul de aproape. Campioana s-a desprins la 3 lungimi (4-1) până la pauza mare, dar CSM Digi a revenit în forță în sfertul al treilea apropiindu-se la un singur gol. În secvența decisivă gazdele au măit din nou ecartul la două goluri (7-5 și 8-6) dar oaspeții n-au avut forța decât să se apropie la un singur gol diferență până la final. Una peste alta un rezultat onorabil în fața unui adversar valoros și experimentat, iar dacă nivelul de concentrare pe faza de finalizare era mai ridicat nu este cert dacă echipa campioană termina învingătoare această primă dispută. Pentru cele două echipe au marcat următorii: Marinic 3, Kapotsis 2, Chioveanu 2 și Călin respectiv Guimaraes 2, Inaba, R. Szabó, Vancsik, Gergelyfi și Popoviciu.

Mai puține emoții pentru gazde în meciul al doilea

În cel de-al doilea meci din Bazinul Steaua, campioana a controlat mai bine jocul dar din nou n-a reușit să se distanțeze prea mult pe tabelă. După primele trei sferturi echipa din Capitală avea trei goluri diferență (5-2) replica vizitatorilor din secvența decisivă (2-1) nefiind însă suficientă pentru a întoarce rezultatul după ce Steaua conducea cu 6-2 la un moment dat. Tudor Fulea, cu trei goluri, a fost cel mai bun marcator al steliștilor, iar Yusuke Inaba, cu 2 reușite, a fost golgheterul oaspeților în acest meci. Au mai marcat: Mihnea Gheorghe, Andrei Prioteasa și Alexandru Ghiban pentru gazde respectiv Alex Popviciu și Bogdan Remeșpentru bihoreni.

Seria se mută la Oradea unde, pe 24 mai, în Bazinul „Ioan Alexandrescu”, se va disputa cel de-al treilea joc al finalei care se dispută după sistemul „cel mai bun din cinci partide”. Dacă va fi necesar, jocul al patrulea se va disputa pe 25 mai, în aceeași locație.

Sportul are 2-0 cu Dinamo în finala mică

În disputa pentru medaliile de bronz, Corona Sportul Studențesc are, la fel ca Steaua, 2-0 cu Dinamo București după 14-10 în primul meci și 9-4 în cel de-al doilea. La fel ca finala campionatului, și acest duel se dispută după sistemul „cel mai bun din 5 partide”.

O victorie și trei înfrângeri pentru Crișul Oradea

Într-o altă ordine de idei, Crișul Oradea, cealaltă echipă de polo a orașului, a obținut o victorie 16-7 cu Poli Cluj și a suferit trei înfrângeri, 9-10 cu CSM Târgu Mureș, 5-11 cu Rapid București și 6-7 cu Amefa Arad în cadrul celui de-al doilea turneu din playout-ul Superligii Naționale care s-a desfășurat în Bazinul Floreasca din Capitală la sfârșitul săptămânii trecute.