Cele mai puternice echipe din Superliga Naţională de polo îşi dispută, pentru al 6-lea an consecutiv, titlul de campioană naţională. Primele două partide, care se vor desfăşura astăzi, de la ora 19.30, şi mâine, de la ora 12.30, vor avea loc în Bazinul Steaua din Capitală.

Cea mai mare rivalitate din poloul românesc al ultimilor ani îşi desfăşoară un nou episod. Oarecum de aşteptat, chiar dacă bihorenii au încheiat sezonul regulat pe locul al treilea, Steaua (15 titluri) şi CSM Digi (9 titluri consecutive) se bat încă o dată pentru titlul naţional. În precedentele 5 dispute, CSM Digi s-a impus de 2 ori (2014 şi 2015), iar Steaua de trei ori (2016, 2017 şi 2018). Superioară atât din punct de vedere valoric, cât şi al experienţei, formaţia militară este cotată cu prima şansă, dar, precum s-a putut vedea în fotbal în ultimele zile, sportul oferă mereu surprize. Privind datele statistice, Steaua s-a dovedit net superioară şi pe parcursul acestui sezon în care a învins echipa orădeană în toate cele cinci dispute. Patru dintre partide s-au desfăşurat în campioanat, iar cea de-a 5-a a fost chiar finala Cupei României, bucureştenii învingând cu 12-6.

Au trecut lejer de semifinale

În disputele din cadrul semifinalelor campionatului naţional, atât Steaua, cât şi echipa pregătită de Dorin Costrăş n-au întâmpinat mari probleme reuşind să tranşeze calificarea în minimum de jocuri (3-0 cu Dinamo, respectiv Corona Sportul Studenţesc). Pentru a atinge forma sportivă optimă, orădenii au efectuat un stagiu de pregătire la Belgrad, unde au înfruntat, în meciuri şcoală, formaţia Sabac, actuala echipă a lui Gojko Pjetlovic, fostul portar al bihorenilor. Finala campionatului se va disputa după sistemul „cel mai bun din cinci jocuri” astfel că următoarea sau următoarele două partide urmează să se joace, pe parcursul săptămânii viitoare, în Bazinul „Ioan Alexandrescu” din Oradea. Datele şi orele de disputare n-au fost încă stabilite. În caz de nevoie, jocul decisiv va avea loc în Capitală.