Într-o conferinţă de presă menită să prefaţeze Supercupa României la baschet masculin, Şerban Sere, directorul CSM Oradea, Cristian Achim, antrenorul echipei de baschet masculin, şi Giordan Watson, căpitanul formaţiei roş-albastre, au vorbit despre duelul cu CSU Sibiu şi despre participarea în competiţiile europene.

Conducătorul clubului orădean a amintit despre participarea orădeniilor în preliminariile Ligii Campionilor, unde echipa maghiară Falco, cea care i-a eliminat pe roş-albaştri, a izbutit să acceadă în grupe. Apoi acesta a subliniat că „leii roşii” îşi doresc să treacă de grupa din Europe Cup. „Echipa maghiară, Falco Szombathely, a trecut și de Ventspils, calificându-se în grupele Basketball Champions League. Cred că și nouă ne era la îndemână acest lucru. Noi vom continua în FIBA Europe Cup, pe care ne dorim să o tratăm cu scopul de a ne califica mai departe. Avem o grupă grea, dar vom face tot posibilul să ne calificăm mai departe. Avem o grupă grea, cu o echipă bună din Turcia, campioana Elveției și Sibiul. Este posibil orice. Consider echipa din Turcia drept cel mai valoros adversar, însă cu siguranță este o grupă deschisă”, a declarat Şerban Sere.

„Sibiul, o echipă mai bună decât în sezonul trecut”

Referitor la Supercupa României, directorul CSM Oradea este de părere că ambele formaţii sunt mai puternice decât în sezonul trecut, astfel că într-un meci cu trofeul pe masă totul este posibil. „Este început de sezon, astfel încât este dificil de prevăzut ce se poate întâmpla. Nu cunoaștem foarte bine potențialul echipei actuale a Sibiului, deoarece nu am jucat cu ei în actuala lor alcătuire. Nu cred că vreuna dintre protagoniste este în formă sportivă maximă la ora actuală. Cred că inspirația de moment și micile detalii vor face diferența. Va fi un meci foarte complicat. Din ce știm noi, Sibiul are o echipă foarte bună, poate mai bună decât cea din sezonul precedent, dar și noi cred că suntem mai buni. Este un singur meci, orice se poate întâmpla. Nu avem accidentați, echipa se pregătește în formulă completă pentru acest meci”, a mai spus Sere.

Aceleaşi favorite la titlul de campioană

Cum deja iubitorii sportului cu mingea la coş din oraşul de pe Crişul Repede s-au obişnuit cu trofeele, omul numărul unul din cadrul clubului sportiv municipal a fost întrebat despre principalele adversare ale CSM CSU în duelul pentru un nou titlu de campioană. „U-BT Cluj-Napoca este o echipă redutabilă și se anunță o favorită la câștigarea trofeelor. CSU Sibiu va fi o altă componentă foarte importantă în acest sezon competițional. Nu putem să subestimăm nici celelalte echipe, astfel încât Pitești, Steaua și Craiova sunt echipe capabile să lupte pentru locurile fruntașe”, a conchis Şerban Sere.

Broussard s-a accidentat în decisivul cu Falco

La rândul său, antrenorul Cristian Achim a abordat subiectul referitor la ratarea calificării în turul secund al preliminarii Ligii Campionilor. Acesta a dat publicităţii o informaţie cu privire la accidentarea unuia dintre jucători în meciul decisiv cu Falco. „Ne-am dorit să ne calificăm în Champions League. Lupta a fost foarte strânsă, după cum s-a văzut. Calificarea a fost decisă după o repriză de prelungiri. Aș vrea să dau un detaliu, important, care nu scuză ratarea calificării. Broussard s-a accidentat în sfertul 2, iar eu nu am putut să-l folosesc așa cum mi-am dorit. De altfel, el nu a mai putut intra în teren în sfertul 4. Lucru care a condus la un dezechilibru pe parte de efort în ceea ce îi privește pe Watson și Richard. Este un detaliu mărunt, dar foarte important”, a declarat Achim.

„Ne dorim să punem accentul pe Europe Cup”

Ratarea calificării în grupele Ligii Campionilor i-a motivat în plus pe orădeni astfel că tehnicianul echipei a spus că Europe Cup este o competiţie foarte importantă pentru CSM CSU. „Ne dorim să punem accentul pe FIBA Europe Cup. Nu va fi ușor. Întâlnim trei echipe foarte bune și în niciun caz nu cred că Sibiul este cea mai slabă dintre ele. Atât doar că, în cazul Sibiului, valabil și invers, situația este diferită, deoarece ne cunoaștem mai bine între noi decât e cazul cu celelalte adversare”, a mai spus antrenorul roş-albaştrilor.

Echipa Sibiului, o mare necunoscută

Referitor la Supercupă, Cristian Achim a declarat că Sibiul reprezintă o necunoscută după ce galben-albaştrii au recurs la o remaniere masivă a lotului de jucători. „Începem sezonul intern cu un meci cu trofeul pe masă. Nu este o premieră pentru noi. Întâlnim o echipă a Sibiului mult schimbată la semicerc față de sezonul trecut. Noi avem multe necunoscute în ceea ce îi privește pe ei, mai ales că pentru Sibiu va fi primul meci oficial în acest sezon”, a conchis tehnicianul.

„Va fi un meci fizic”

Deşi şi-au împărţit trofeele sezonului trecut, Giordan Watson este de părere că sibienii vor fi extrem de motivaţi după ce au pierdut campionatul în faţa roş-albaştrilor. Cu toate acestea, el consideră că, dacă el şi colegii săi vor juca ceea ce trebuie, şansele la cucerirea trofeului sunt importante. „Mă aștept la un meci greu, competitiv, disputat. Știm cu cine au jucat în finala cupei și a campionatului în sezonul trecut. A fost extrem de greu, au fost teste foarte dificile pentru noi. Știu o bună parte a jucătorilor Sibiului și nivelul de intensitate pe care îl au în joc. Știu că nivelul lor de motivație este colosal după modul în care s-a terminat sezonul precedent. E clar că trebuie să fim pregătiți și motivați la rândul nostru. Trebuie să fim conștienți de ce ne așteaptă. Va fi un meci fizic, dar cred că dacă jucăm ceea ce ne dorim noi atunci avem șanse să câștigăm”, a afirmat căpitanul roş-albaştrilor.