CSM și CSU Oradea au disputat, la finele săptămânii trecute, jocuri din cadrul Superligii Naționale de polo. Dacă vicecampioana României s-a impus categoric, scor 23-7, în propriul bazin, cu Poli Cluj-Napoca, CSU Oradea a fost învinsă 9-7, tot acasă, dar în Bazinul Crișul.

După cum o arată și rezultatele înregistrate pe sferturi, CSM Oradea - Poli Cluj 23-7 (6-2, 6-0, 4-2, 7-3), partida de la Bazinul Ioan Alexandrescu a fost controlată autoritar de către formația pregătită de către Ciprian Cîmpianu și Christian Sandor. Egalitatea a persistat pe parcursul primelor 4 minute de joc atunci când tabela de marcaj indica scor 1-1. Până la final însă CSM-ul a făcut o demonstație de forță în care Filip Gardasevic a fost cel mai bun marcator cu 4 goluri înscrise. Acest succes reconfortant a venit în condițiile în care vicecampioana nu a contat pe cei trei jucători de națională pe care îi are la dispoziție și care și-au asigurat biletele pentru participarea la Jocurile Olimpice la finele turneului final al Campionatului Mondial de la Doha.

În schimb, CSU Oradea, cea de-a doua echipă bihoreană de polo masculin, a cedat 9-7 pe final de meci duelul cu formația bucureșteană Rapid. Eșec dureros în condițiile în care elevii lui Cosmin Goina au controlat primele trei reprize din cele patru ale partidei. „Tinerii noștri sportivi au demonstrat spirit de luptă și dorința de victorie însă experiența superioară a giuleștenilor a făcut diferența pe final”, a fost descrierea sumară a meciului făcută de către CSU Oradea pe pagina ei de Facebook.