Selecţionata Costa Rica s-a calificat la Cupa Mondială de fotbal din 2022, după ce a învins formaţia Noii Zeelande cu scorul de 1-0 (1-0), marţi seara, la Doha (Qatar), într-un baraj intercontinental.

Joel Campbell (3), fost atacant al echipei Arsenal Londra, a marcat singurul gol al partidei, care a făcut cunoscută ultima echipă calificată la CM 2022 (21 noiembrie-18 decembrie). Costa Rica s-a calificat astfel la a şasea sa Cupă Mondială şi a treia consecutivă, echipa antrenată de columbianul Luis Fernando Suarez urmând să evolueze în Grupa E, alături de Spania, Germania şi Japonia.

Noua Zeelandă a dominat clar jocul (posesie 64%), a trimis 9 şuturi la poartă (3 pe spaţiul porţii) în prima repriză. Chris Wood (39) a marcat, dar golul i-a fost anulat de VAR. Echipa de la Antipozi a rămas în zece oameni în minutul 69, când Kosta Barbarouses a primit cartonaşul roşu pentru o intrare dură la Francisco Calvo, după ce iniţial îi fusese acordat doar galben (VAR-ul a intervenit). Chiar şi în inferioritate, neozelandezii au rămas ofensivi, însă nu au reuşit să îl învingă pe portarul Keylor Navas.

Grupele CM din Qatar:

Grupa A: Qatar, Ecuador, Senegal, Olanda

Grupa B: Anglia, Iran, SUA, Țara Galilor

Grupa C: Argentina, Arabia Saudită, Mexic, Polonia

Grupa D: Franța, Danemarca, Tunisia, Australia

Grupa E: Spania, Germania, Japonia, Costa Rica.

Grupa F: Belgia, Canada, Croația, Maroc

Grupa G: Brazilia, Serbia, Elveția, Camerun

Grupa H: Portugalia, Ghana, Uruguay, Coreea de Sud