La Baza Sportivă „Iris” Ștei a fost organizat, la sfârșitul săptămânii trecute şi începutul acestei săptămâni, un puternic turneu de tenis de câmp dotat cu trofeul „Cupa orașului Ștei”. Competiţia, ajunsă la ediția a XV-a, a fost inclusă în calendarul competițional al Federației Române de Tenis.

Organizat de președintele-antrenor a CS TC „Iris” Ștei, Călin Bara, turneul de categoria I, dotat  cu „Cupa oarșului Ștei”, ediția a XV-a, inclus în calendarul competițional a FRT, a atras practicanții sportului alb care au oferit meciuri de o bună calitate, în perioada 15-17 iunie, pe cele patru terenuri cu zgură de la Baza Sportivă „Iris” Ștei. La poalele Munților Apuseni au concurat, tenismeni din București, Timișoara, Arad, Sibiu, Satu Mare, Zalău, Reșița, Jibou, Oradea și, bineînțeles Ștei, la categoriile de vârstă 12, 14, ani, fete, și 12, 14, 18 ani băieți, turneul fiind supervizat din partea FRT de arbitrul internațional Nelu Dica, din Timișoara, iar director de concurs a fost Daria Ștefania Bara. Clubul gazdă, CS TC „Iris” Ștei, a cărui antrenor este Călin Bara, a aliniat la start sportivii David Boca, Alexandra Popa, George Ianis Magda, Amalia Niculae, Denisa Toma Laza, Andrei Tulbure, Ianis Țigan, Denis Țigan, Cătălin Laza, Luca Alexandru Cupa, Kevin Schimdt Herle.

În urma unor meciuri deosebit de disputate, clasamentele, pe categorii de vârstă, au arătat astfel:

12 ani fete 

  1. Sarah-Maria Badeu – CSM Oradea
  2. Laza Toma Denisa Bianca – CS TC „Iris” Ștei
  3. Ana Sanislav – CSM Oradea
  4. Martina Pavone – CSM Timișoara

12 ani băieți

 

  1. Dragoș Ioan Cozma – CSM Oradea
  2. Albert Botoc – CS Intersport Arad
  3. David Boca – CS TC „Iris” Ștei
  4. Raul Andrei Costaș – CS Frontiera Oradea

 

14 ani fete

 

  1. Abeni Rryanna Mohut – AS CS Politehnica București
  2. Emma Sophia Munteanu – CSM Oradea
  3. Marisa Juhasz – CS Sănătatea Oradea
  4. Anemarie Claudia Mare – AS Club Sportiv Orizont

 

14 ani băieți

  1. Andrei Alexandru Tulbure – CS TC „Iris” Ștei
  2. Ianis Cristian Țigan – CS TC „Iris” Ștei
  3. George Ianis Magda – CS TC „Iris” Ștei
  4. Gabriel Bogdan Ghilea – CSM Zalău

 

18 ani băieți

  1. Kevin Schimdt Herle – CS TC „Iris” Ștei
  2. Cătălin Alex Laza – CS TC „Iris” Ștei
  3. Gabriel Eduard Antonescu – CSȘ Șoimii Sibiu
  4. Luca Alexandru Cupa – CS TC „Iris” Ștei

Acest turneu a fost sponsorizat de Primăria și Consiliul Local Ștei, iar implicarea autorităților locale – reprezentate de ing. Iulian Balaj și ec. Marius Cioară, primarul, respectiv viceprimarul orașului Ștei, mari iubitori, dar și susținători a fenomenului sportiv  în orașul Ștei, indiferent de disciplină – a fost una, ca de obicei, substanțială, ca și a celor de la Delta Prod SRL, Pensiunea Premier și CS TC „Iris” Ștei. Acest turneu „marca” CS TC „Iris” s-a dovedit a fi o devărată reușită,  iar publicul spectator a dat dovadă de mult spirit de fair-play, păstrând liniștea din timpul partidelor, dar și aplaudând cum se cuvine favoriții.