Comitetul de Urgență al FRF a decis prelungirea termenului de depunere a documentelor necesare procesului de certificare pentru participarea în Liga a III-a la fotbal, precum și modificarea modalității de depunere a respectivelor documente.

„Luând în considerare Procedurile de lucru în vederea protejării membrilor afiliați și a angajaților FRF, cluburile solicitante vor transmite documentele anterior menționate prin poștă sau curier în perioada 1 iunie – 5 iunie 2020. Pentru evitarea oricărui dubiu vor fi considerate ca fiind depuse în termen toate documentele care au fost predate curierului sau oficiului poștal al expeditorului cel târziu la data de 5 iunie 2020. Condițiile de participare la Liga 3, aprobate în Comitetul Executiv al FRF din data de 19 februarie, au menirea să furnizeze o competiție mai solidă, cu cât mai puține echipe retrase, să promoveze cluburile cu viziune strategică a performanței pe termen lung și să confere o siguranță financiară jucătorilor și antrenorilor”, menționează siteul frf.ro. Bihorul are două reprezentante în eșalonul trei, Luceafărul Oradea și CSC Sânmartin, care au încheiat pe locurile 5, respectiv 6 ediția 2019-2020, suspendată definitiv după 16 etape din cauza pandemiei de coronavirus.

În cazul în care cluburile nu îndeplinesc condițiile de participare acestea nu vor fi sancționate de FRF, considerându-se că seyonul 2020-2021 este unul de tranziție la acest nivel. Însă, pentru nedepunerea documentației cluburile vor fi penalizate cu 20.000 de lei!