A treia zi de la declararea stării de urgență și după o perioadă importantă de timp în care autoritățile au recomandat autoizolarea, conducerea clubului CSM Oradea a considerat că este momentul să țină cont de aceste aspecte, luând hotărârea de a suspenda complet activitatea echipei de baschet masculin. A fost destul de complicat pentru a înțelege că mai presus de orice este sănătatea și, implicit, limitarea la zero a riscului de a o pune în pericol.

Așa cum evidențiam într-un articol publicat în ediția de ieri, echipa de baschet masculin s-a antrenat în mod normal, în ciuda pandemiei cu noul tip de coronavirus. Inexplicabilă hotărârea conducerii clubului de a ignora recomandările autorităților în condițiile în care, cel puțin în următoarele 30 de zile, niciun eveniment sportiv nu este permis a se desfășura pe teritoriul României. În cele din urmă, o entitate sportivă cu pretenții precum este CSM Oradea a decis să acționeze așa cum ar fi trebuit să o facă de la bun început, sistând complet activitatea echipei de baschet masculin. Așadar, într-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului, CSM Oradea informează: „Conducerea CSM Oradea informează că activitatea secției de baschet masculin a fost suspendată pe o perioadă nedeterminată. În urma consultării cu autoritățile și pe baza informațiilor furnizate și apărute în mediul public referitor la starea de pandemie de coronavirus (Covid-19), s-a luat decizia de a opri în totalitate activitatea din dorința de a preveni orice risc. Roș-albaștrii au efectuat câteva antrenamente de individualizare pe parcursul ultimelor zile, însă, începând de miercuri (18.03), întreaga activitate a echipei de baschet a fost sistată. Vom reveni cu noi informații în legătură cu această situație în funcție de evoluția ei”. În legătură cu activitatea echipei de baschet, CSM Oradea așteaptă decizia FRB cu privire la soarta sezonului competițional 2019-2020 și, în funcție de aceasta, va acționa în consecință. CSM CSU Oradea ocupă locul al doilea în Liga Națională.

„Consemnați la domiciliu”

Tot pe parcursul zilei de ieri, CSM Oradea a adus la cunoștință faptul că absolut toate secțiile sportive din cadrul clubului și-au sistat complet activitatea. Mai mult, toate bazele sportive pe care le are în gestiune vor trece printr-un proces de dezinfectare. „Clubul Sportiv Municipal Oradea informează că întreaga activitate sportivă a fost sistată până la noi măsuri. Toate secțiile sportive, atât cele de performanță, cât și la nivel de inițiere, și-au stopat programul obișnuit. Măsura a fost dispusă de conducerea CSM Oradea în conformitate cu informările făcute de autoritățile române în legătură cu pandemia de coronavirus (Covid-19). Toți sportivii, antrenorii și personalul aferent al tuturor secțiilor sportive sunt consemnați la domiciliu, conform recomandărilor făcute de autorități. Astfel, pe parcursul acestor zile, la toate bazele sportive în care sportivii CSM Oradea își desfășoară activitatea de zi cu zi se va efectua o amplă acțiune de dezinfectare. Bazele sportive cu pricina (cele două bazine, stadionul, terenurile de tenis, respectiv Sala sporturilor și anexele aferente) vor rămâne închise până la noi dispoziții. Pe această cale mulțumim pentru înțelegere tuturor părților implicate”, se arată în comunicatul CSM Oradea.