Finalul Ligii a V-a la fotbal a găsit un golgeter detaşat în topul marcatorilor. Cel mai prolific marcator în ediţia 2023-2024 a fost Adrian Horvath, autor a 31 de goluri pentru Inter Aştileu, echipă cu 78 de goluri înscrise în cele 26 de jocuri de campionat.

 

Atacantul în vârstă de 24 de ani a condus în ierarhia golgeterilor şi în tur, având 18 reuşite la jumătatea întrecerii. Pe locul secund în topul marcatorilor se află experimentatul Dorin Diniş (Zorile Bunteşti), cu 24 de goluri, după ce în prima parte a campionatului marcase doar de şapte ori! Un retur bun din acest punct de vedere l-au avut şi Marian Agud (CSC Hidişelu de Sus) şi Ionuţ Petruş (Vida Pomezeu), clasaţi pe locurile 3-4, cu 23 de goluri, în condiţiile în care în tur aveau înscrise 10, respectiv 9 goluri.

Nou promovata de pe poziţia secundă CSC Hidişelu de Sus a mai avut un om de gol, Cristian Jurcă, plasat pe locul 5, cu 22 de reuşite. Poziţiile 6-8 sunt împărţite de Sebastian Praja (CSC Nojorid Livada), Cristian Butuc (Inter Aştileu), Florin Ciurar (Minerul Şuncuiuş) – 18 goluri. Golgeter în stagiunea precedentă, Iosif Ciuciu (Zorile Bunteşti) a dat 17 goluri, însă a absentat o bună parte din retur, fiind suplinit însă de coechipierul său Daniel Tirla, cu 16 goluri, în condiţiile în care în tur punctase doar de trei ori!

Eficient în partea a doua a campionatului a fost şi Adrian Patrone – 15 goluri, după ce în 13 etape avea doar două reuşite. Tot 15 goluri au marcat Ionuţ Rad (Voinţa Ciumeghiu), toate în tur, din retur activând în Liga a IV-a, la Victoria Avram Iancu, Edveş Mădălin (Viitorul Bratca) şi Mihai Petran (Viitorul Gepiu).

Echipa cu cele mai multe goluri înscrise a fost CSC Hidişelu de Sus  - 95, iar Zorile Bunteşti a primit cele mai puţine - 23. La polul opus se află AFC Crişana Oradea cu 17 goluri marcate şi 118 încasate.

În cele 182 de jocuri, încheiate cu 109 victorii ale gazdelor, 54 ale oaspeţilor şi 19 terminate nedecis s-au înscris 883 de goluri, rezultând o medie de 4,85 pe partidă.

Diferenţa maximă de scor s-a înregistrat în partida Viitorul Bratca-Locadin Ţeţchea 14-2.