Tenismena Ana Bogdan a reușit cea mai importantă performanță a carierei, după calificarea în turul trei al Australian Open. Sportiva din România a trecut în trei seturi, 1-6, 6-2, 6-3, de Iulia Putinţeva din Kazahstan, locul 54 WTA.

Ana Bogdan a avut emoții în meciul cu Putințeva doar în primul set. Încurajată permanent din tribună de o galerie românească, sportiva din Sinaia a fcăut unul dintre cele mai bune meciuri ale carierei iar la finalul jocului, care a durat două ore şi şase minute , a izbucnit în lacrimi, în timp ce adversara sa, Iulia Putinţeva, a refuzat să dea mâna cu arbitrul, după ce, pe întreaga durată a decisivului s-a lamentat, a protestat şi a tras de timp.
Calificarea în turul trei la Australian Open îi asigură Anei Bogdan, matematic, intrarea în premieră în Top 100, ba chiar mai mult, un loc la limita primelor 90 de jucătoare ale lumii. În acest moment, este pe locul 88 în clasamentul WTA în timp real.
În faza următoare a competiției, sportiva în vârstă de 25 de ani va evolua cu Madison Keys (23 ani, SUA), locul 20 WTA şi cap de serie numărul 17. Keys a fost semifinalistă la Melbourne în 2015.

Pentru calificarea în turul 3 al Australian Open, Ana Bogdan va încasa un premiu în valoare de 93.000 de euro şi 130 de puncte WTA.

În schimb, Sorana Cîrstea, locul 36 WTA, a pierdut în două seturi, 2-6,4-6, meciul disputat în turul doi al Australian Open împotriva jucătoarei din Cehia Lucie Safarova, locul 29 mondial și cap de serie numărul 29 al turneului de la Mebourne. Sorana Cîrstea va primi un cec în valoare de aproximativ 52 000 de euro și 70 de puncte WTA.