CSM CSU Oradea și-a aflat ieri numele adversarului pe care-l va înfrunta pe 23 martie, într-o singură manșă eliminatorie, în optimile de finală ale FIBA Europe Cup. În urma tragerii la sorți care s-a desfășurat la Munchen, bihorenii au descoperit că în drumul lor spre sferturi va sta BC Dnipro, echipă de mijlocul clasamentului din campionatul Ucrainei.

BC Dnipro s-a calificat în optimile Europe Cup după ce s-a clasat pe locul al doilea în Grupa E, unde a pierdut duelul cu polonezii de la Anwil Wlocklawek și au câștigat meciul cu Fribourg Olympic. Cu toate acestea, ucrainenii au fost plasați în urna I valorică, astfel că drumul lor spre sferturi se va intersecta cu cel al orădenilor, conform tragerii la sorți. În sezonul precedent, BC Dnipro a cucerit Supercupa Ucrainei și intrase în playoff-ul Superligii de pe locul I, dar această fază a competiției nu s-a mai desfășurat din cauza pandemiei. În actuala ediție de campionat, viitorul adversar al orădenilor nu o duce la fel de bine, ex-sovieticii ocupând doar locul al 6-lea dintr-un total de 11 echipe câte activează în prima divizie. Bilanțul lor este pozitiv, 11 victorii și 4 înfrângeri, dar parcursul ultimelor 5 etape arată o formă sportivă nu tocmai optimă, BC Dnipro pierzând trei partide.

Doar patru străini în lotul lui BC Dnipro

 „Lotul de jucători al lui BC Dnipro îi cuprinde pe Viatcheslav Bobrov și Maksim Korniienko, foști jucători în Liga Națională a României. Ambii au evoluat în trecut pentru BCM U FC Argeș Pitești. Ex-sovieticii au în componență trei jucători americani, incluzându-l pe naturalizatul Eugene „Pooh” Jeter, respectiv un israelian. Ceilalți componenți ai echipei sunt autohtoni”, informează site-ul CSM Oradea. Și parcă e un făcut, bihorenii, în eventualitatea în care vor avansa în faza sferturilor, s-ar putea duela din nou cu CSU Sibiu în eventualitatea în care galben-albaștrii vor trece de italienii de la Reggio Emilia. Dacă va ajunge în sferturi, CSM CSU Oradea va juca acest meci de calificare în Final Four pe data de 25 martie. Asemenea primei faze a competiției, optimile și sferturile de finală se vor desfășura sub formă de turneu într-o locație care urmează să fie anunțată ulterior. „Final Four-ul” întrecerii va avea loc în perioada 21-26 aprilie tot sub formă de turneu într-un oraș care va fi stabilit după ce se vor cunoaște echipele calificate.