Sosit în orașul de pe Crișul Repede la mijlocul sezonului trecut, sârbul a făcut o impresie bună încă de la primele sale apariții. În actuala campanie continentală, Nikola Markovic a fost cel mai bun marcator și recuperator al CSM CSU Oradea.

Fiind unul dintre cei patru baschetbaliști din lotul campioanei care au evoluat în toate partidele din cupele europene în actualul sezon competițional, două în Liga Campionilor și 12 în Europe Cup, sârbul a contabilizat cele mai mari medii statistice în ceea ce privește numărul de puncte marcate precum și al recuperărilor realizate. „Utilizat cu regularitate la poziția 4, având câteva apariții și la poziția 5, Nikola a postat medii statistice de 13.8 puncte, 5.1 recuperări, 3.3 pase decisive, 0.7 intercepții pentru 14.7 la eficiență. El a fost liderul roș-albaștrilor și la recuperare. A terminat aventura continentală cu procentaje impresionante la aruncările din acțiune: 56% la două puncte, respectiv 51% la trei puncte. El a terminat cu 56% la linia de pedeapsă și a avut 27.1 minute pe partidă”, se arată într-o statistică publicată pe site-ul clubului orădean. Markovic are 30 de ani și 2,08 metri înălțime. Baschetbalistul a fost transferat de la formația poloneză Anwil Wloclawek alături de care a jucat în Liga Campionilor pe plan continental. În cariera sa, sportivul a mai evoluat în campionatele din Serbia (Steaua Roșie Belgrad fiind una dintre echipe) și Grecia (PAOK Salonic, printre altele). Nikola și-a adus contribuția la cucerirea celui de-al treilea titlu de campioană al CSM CSU Oradea precum și la câștigarea primei Supercupe a României, performanță reușită în debutul actualului sezon în dauna galben-albaștrilor de la CSU Sibiu.

Markovic mai are în palmares, la nivel de echipă națională, o medalie de aur obținută la Campionatul European U18 din 2007 disputat în Spania. Acesta a făcut parte și din naționala Serbiei care a concurat la Europeanul U20 din 2009. Baschetbalistul sârb a mai fost coechipier cu Dragan Zekovic la Vojvodina Novi Sad (Serbia) precum și cu antrenorul secund, Radovan Markovic, timp de jumătate de sezon, la aceeași echipă.