Comisia de Licențiere din cadrul FRF nu a acordat licența de participare în eșalonul secund echipelor Concordia Chiajna, Ceahlăul Piatra Neamț, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, dar nici formației CSM Alexandria, retrogradată în Liga a III-a după ultima ediție de campionat.

O şansă pentru retrogradate

Echipele menționate pot face apel la decizia forului federal, iar în cazul în care nu primesc nici atunci licența, se pot adresa Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne. În funcție de câte dintre celelalte trei echipe vor primi sau nu licența la Comisia de Apel, ar putea rămâne în eșalonul secund, echipe retrogradate precum Unirea Dej și CS Tunari, precum și finalista barajului pentru ultimul loc de Liga a II-a, ieri după amiază disputându-se semifinalele  CSM Focșani - SCM Râmnicu Vâlcea și CS Dinamo - CSC Ghiroda și Giarmata Vii. Învingătoarele vor juca finala pe 15 iunie, la Focșani.

În sezonul viitor, Liga a II-a va avea în premieră 22 de echipe în Liga 2, în loc de 20, câte au fost în ediția 2023-2024. După disputarea a 21 de etape, primele 6 la finalul sezonului regular vor juca în play-off, restul vor în play-out, în două grupe de câte opt echipe cu punctajul acumulat în sezonul regulat. La fel ca până acum, primele două echipe din play-off vor promova direct, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor juca baraje de promovare / menținere în Liga I. 5 echipe vor retrograda la finalul sezonului: ultimele două din grupele de play-out și încă una dintre ocupantele locurilor 6, care se vor întâlni la baraj.

Dosarele nou promovatelor, evaluate până la finalul lunii

Cele cinci formații care au promovat deja din Liga a III-a în urma a două runde de baraj, tur-retur, Metalul Buzău, CS Afumați, AFC Câmpulung Muscel, FC Bihor Oradea și Unirea Ungheni vor obține certificarea pentru Liga a II-a până la finalul acestei luni. Au îndeplinit condiţiile manualului de licenţiere Corvinul Hunedoara, CSC Șelimbăr, FK Csikszereda Miercurea Ciuc, CS Mioveni, CSM Reșița, FC Argeș, CSC Dumbrăvița, CSA Steaua București, Chindia Târgoviște, Concordia Chiajna, Metaloglobus București, CSM Slatina, FC Voluntari și FCU Craiova 1948.

Campionatul Ligii a III-a va începe în 3 august. FC Bihor se va reuni pe 24 iunie.