Școla de judo orădeană de la LPS Bihorul a făcut încă o dovadă a valorii pe care o are cucerind prin produsele sale trei titluri în cadrul Finalei Campionatului Național de juniori U21 desfășurată recent în Poiana Brașov. Două titluri naționale au fost obținute în probele individuale, iar unul, în cea pe echipe.

Competiția, care s-a desfășurat cu respectarea strictă a tuturor protocoalelor sanitare impuse de pandemie, a prilejuit sportivilor din cadrul secției de judo a LPS Bihorul cucerirea unui număr total de 7 medalii, dintre care 3 de aur, tot atâtea de bronz și una de argint. Performerii din proba individuală au fost: Alex George Creț (100 kg) și Bianca Suciu (+78 kg) - locul I și totodată campioni naționali de juniori U21; Șarolta Lungu (70 kg) - locul al II-lea, vicecampioană națională; Cristian Penișoară (66 kg), Robert Boldiș (73 kg) și Alex Mirluț (+100 kg) – locul al III-lea (medalii de bronz).

 

„O evoluție de excepție în competiția pe echipe”

„În competiția pe echipe, LPS CSȘ Bihorul Oradea a reușit o evoluție și o mobilizare de excepție, reușind, astfel, prin componenții săi, să obțină un rezultat deosebit, cucerirea titlului de campioană națională de juniori U 21”, a transmis profesorul Emil Morar prin intermediul unui comunicat de presă. În turul I, orădenii au învins 3-2 pe U CSM Cluj-Napoca Dinamo București. În turul al doilea au trecut cu același scor de CSȘ CSM CFR Pitești, la fel cum s-a întâmplat și în finala cu CSM LPS Pitești. Componența echipei LPS CSȘ Bihorul Oradea: Cristian Penișoară și Alexandru Popa – 66 kg,  Robert  Boldiș și Cristian  Popa  – 73 kg, David  Fodor și Szilard Radvanszki – 81 kg, Cosmin Bucătaru și Raul  Dobocan – 90 kg, Alex George Creț și Alex Mierluț + 90 kg. Sportivii „lepesiști”  sunt pregătiți de către profesorii Olimpia Ianc, Alexandru Goncearenco și Emil Morar.