Sportivi din nu mai puțin de 18 țări s-au aliniat la startul competiției care s-a desfășurat pe parcursul săptămânii trecute pe terenurile de tenis acoperite cu zgură din incinta Bazei Sportive de la Arena Antonio Alexe. Cel mai bun s-a dovedit a fi românul Cezar Crețu, favoritul numărul 1 la cucerirea trofeului.

Meciuri de tenis de un bun nivel tehnic au putut fi văzute pe parcursul săptămânii trecute la Oradea, oraș în care s-a desfășurat turneul internațional pentru seniori ITF WTT - M15 Oradea, dotat cu premii în valoare totală de 15.000 de dolari. În finala competiției s-au califcat doi jucători români, Cezar Crețu, favoritul numărul 1 și locul 364 în ierarhia ATP, și Gabriel Boitan, favoritul numărul 3 și locul 427 ATP. Pe tabloul principal, atât la simplu cât și la dublu, s-a aflat și jucătorul orădean Teszari Christian, fiul magnatului din telecomunicații Zoltan Teszari, dar acesta a părăsit competiția încă din primul tur în ambele întreceri. În semifinalele probei de simplu, Cezar Crețu a dispus de Ștefan Palosi (locul 791 ATP), favoritul nr 7, cu scorul de 6-1, 6-3, în timp ce Gabriel Boitan l-a învins 6-1, 6-2 pe Nicolas Ionel, locul 386 ATP și favorit numărul 2 al acestei competiții.

O dovadă a faptului că turneul orădean a fost unul important, care a oferit meciuri de bună calitate, este și decizia postului de televiziune Digi Sport de a televiza ultimul act al competiției de simplu. În acest ultim act, Cezar Crețu (favorit 1) l-a învins 7-6 (4), 6-4 pe Gabriel Boitan (favorit 3).

În schimb, la dublu a triumfat perechea Fin Bass (Marea Britanie), Pavel Bogdan (România). Aceștia nu au pierdut niciun set pe tot parcursul turneului. Ei au trecut în finală de perechea Sarmiento Alvarez (Spania), Martins Rocens (Letonia), scor 7-5, 6-3. „Turneul a reunit sportivi din țări precum Turcia, Cehia, Slovacia, Ucraina, Ungaria, Polonia, Germania, Chile, Israel, Austria, Marea Britanie, Olanda, Canada, Franța, Spania, Letonia, Serbia, Belgia, Irlanda, respectiv Republica Moldova”, informează CSM Oradea.