Parcursul european al campioanei României din acest sezon se va încheia, cel mai probabil, la finele partidei din această seară din Belarus. Jocul dintre CSM CSU Oradea şi campioana Belarusului, contând pentru ultima etapă din cadrul Grupei J a Europe Cup, se va desfăşura în această seară, cu începere de la ora 18.30 (Youtube FIBA).

Formaţia din Belarus este liderul Grupei J cu 8 puncte adunate după 3 victorii şi 2 înfrângeri. Deşi la debutul acestei faze a întrecereii echipa din spaţiul ex-sovietic nu era cotată drept favorită la câştigarea grupei, iată că cele 5 partide disputate până în prezent au demonstrat că Tsmoki are o cu totul altă anvergură decăt se anticipa. Angrenată în Liga VTB unde săptămânal are de înfruntat formaţii extrem de puternice, Tsmoki a dobândit un nivel superior de exprimare în joc. În partida tur desfăşurată la Oradea, în care majoritatea suporterilor orădeni aşteptau un succes al favoriţilor, echipa din Capitala Belarusului a făcut o demonstraţie de forţă la finele căreia s-a impus clar, la 16 puncte diferenţă, scor 89-73. În acest context, doar un succes al bihorenilor la cel puţin 17 puncte coroborat cu o victorie a clujenilor de la U BT în dauna formaţiei israeliene Ironi Ness Ziona sau o înfrângere la maxim 3 puncte ar face ca ambele formaţii româneşti să se califice în sferturile de finală ale competiţiei. Acestea sunt doar nişte calcule teoretice care în realitate este greu de crezut că vor avea corespondent.

 

Fără Valeika şi Nicolescu

CSM CSU nu va putea conta în acest joc pe Arturas Valeika şi Bogdan Nicolescu, ambii absenţi din cauza unor accidentări. În schimb, adversara orădenilor din această seară are tot lotul la dispoziţie. În ceea ce priveşte parcursul celor două echipe din ultima perioadă, bihorenii traversează o formă sportivă excelentă contabilizând 6 victorii în ultimele 7 partide. Oponenţii lor din Belarus au 3 eşecuri în ultimele 5 dispute, două suferite în Liga VTB şi unul, în România, la Cluj, cu U BT.

 

Gazdele, favoritele caselor de pariuri

În runda anterioară, ambele echipe au fost învinse. CSM CSU a pierdut 85-77 în deplasare cu Ironi Ness Ziona din Israel, în timp ce Tsmoki Minsk a fost învinsă în BT Arena din Cluj-Napoca, scor 76-74. Bihorenii îl vor avea din nou drept adversar pe Branko Mirkovic, fost echipier al CSM CSU, un baschetbalist care traversează o formă sportivă foarte bună având o medie de 13,7 puncte şi 5,8 pase decisive pe meci în această competiţie. Un alt component de bază din lotul campioanei Belarusui este Alex Gavrilovic cu o medie de 14,5 puncte pe meci în Europe Cup. Atât jocul din Belarus, în care lui Tsmoki îi este suficientă şi o înfrângere la mai puţin de 17 puncte, cât şi cel de la Cluj-Napoca demarează la aceeaşi oră. Casele de pariuri dau drept favorită certă echipa gazdă cu o cotă de 1,40 în timp ce roş-albaştrii au primit cota de 2,80 stare de fapt perfect normală, dacă privim situaţia din clasament: Tsmoki lider şi CSM CSU ultima clasată, ce-i drept la doar un punct diferenţă.