Baza Sportivă „Viitorul” Ștei va găzdui vineri, 26 iulie, a doua ediție a „Memorialului Gheorghe Bat”, plecat prea devreme la cele veșnice,  la vârsta de doar 44 de ani, una la care dorea să înceapă o altă etapă a vieții, după cum divulgau cei mai apropiați prieteni câteva din planurile lui.

Născut la 11 aprilie 1973, Gheorghe Bat a fost un mare iubitor de sport, practicând fotbalul în mod organizat la echipele Oțelul Ștei și Biharea Vașcău în campionatele organizate de AJF Bihor, dar și, datorită meseriei alese, cea de polițist, în cadrul anumitor competiții organizate în cadrul MAI, la echipele IPA Bihor și IPA Beiuș.

Câteva din succesele pe dreptunghiul verde

A jucat fotbal aproape de meleagurile natale, originar fiind din Rieni, cu primii pași pe dreptunghiul verde făcuți la oțelarii șteieni, după care a făcut mutarea lângă „Apa Boiului”, de unde s-a retras din activitate în 2007. Totuși, concomitent a jucat fotbal pe teren redus în componența echipelor IPA Bihor și IPA Beiuș, unde a avut nenumărate satisfacții alături de niște colegi la care a ținut foarte mult. Intrat în poliție în anul 1994, Ghiță, cum îl alintau prietenii, a jucat primul meci în echipa IPA Bihor în anul 1997, participând la nenumărate turnee interne și internaționale. Astfel, în postură de vârf de atac, în iunie 2000 a participat la Campionatul Mondial al Polițiștilor la turneul organizat în Ancona, Italia, unde IPA Bihor s-a clasat pe locul al doilea din 62 de echipe participante. În noiembrie 2010 a obținut locul întâi la Campionatul European al Polițiștilor din Belgia, organizat în orașul Lommel, cu echipa IPA Regiunea 1 Bihor. În 2014 a obținut locul unu la faza zonală pe țară în cadrul MAI, la turneul organizat la Arad, câștigându-și dreptul de a participa la faza națională de la Izvorani, în luna august, unde a ocupat poziția a patra. Cu cele două echipe la care a evoluat a avut o participare constantă la turnee organizate, de-a lungul anilor, în Italia, Olanda și Belgia. În cadrul IPJ Bihor a obținut cu echipa IPA Beiuș titlul de campion în anii 2014, 2015, 2016, 2017. La campionatul zonal din Depresiunea Beiușului, organizat în Ștei, la Baza Sportivă „Viitorul”, a fost component al echipelor IPA Beiuș și Elefanții Ștei, deoarece nu a vrut să trădeze nici colegii polițiști, dar nici prietenii cu care jucase la Ștei și în Vașcău.

După 729 de zile

Dacă anul trecut, prima ediție a „Memorialului Gheorghe Bat” s-a disputat fix după 365 de zile de la dispariția acestuia, în data de 27 iulie, iată că, în acest an, turneul organizat în memoria lui se va disputa tot într-o zi de vineri, dar pe data de 26 iulie, ora 17.00, la aceeași locație, Baza Sportivă „Viitorul” Ștei. Atât prima ediție, cât și cea de-a doua va fi organizată datorită implicării colonelului în rezervă Remus Indrei, fost coleg, dar mai ales prieten cu cel care a fost Gheorghe Bat. Dacă la prima ediție, care a fost o reușită deplină, au participat cinci echipe, la sfârșitul acestei săptămâni, mai precis vineri, 26 iulie, la Baza Sportivă „Viitorul” Ștei, trofeul pus în joc va fi vizat de șase echipe, IPA Beiuș, Selecționata Ștei, IPA Timișoara, IPA Arad, Piața Bihoreană şi Diego SKY Salonta. „În amintirea fostului nostru coleg de muncă, cât și de echipă, dorim să aducem, din nou, un omagiu celui care a fost un camarad adevărat din toate punctele de vedere, organizând acest turneu la care și-au anunțat prezența șase echipe. Vor fi momente cu adevărat emoționante, fapt pentru care îi inivităm pe această cale pe toți cei care l-au cunoscut să fie alături de noi, pentru a cinsti memoria fostului nostru prieten Ghiță, așa cum îl alintam cu toții”, a spus, printre altele, colonelul în rezervă Remus Indrei, principalul organizator al evenimentelor dedicate fostului lor coleg.