Echipa de minifotbal condusă de către Spiridon Baltsavias nu a reușit să-și apere titlul de campioană națională cucerit anul trecut fiind învinsă în finala actualei ediții, desfășurate la Râmnicu Vâlcea, după executarea loviturilor de departajare, de către bucureștenii de la Old Boys.

Orădenii au făcut un turneu excelent și se părea că nimeni nu le poate sta în cale. Nu doar că în fazele eliminatorii au învins fiecare adversară fără să încaseze vreun gol dar, în faza grupelor, a trecut chiar de echipa care avea să devină campioană învingând-o atunci cu scorul de 2-1. Cu toate că a pierdut finala, performanța lui AEK este remarcabilă câtă vreme în acest sport fluctuațiile de formă sportivă sunt uriașe iar cel mai bun exemplu în acest sens este faptul că bihorenii alcătuiesc singura echipă care a ajuns în fazele superioare ale competiției în acest an față de cele 4 care disputase semifinalele anul trecut.

Finală decisă după executarea loviturilor de departajare

Finala campionatului național din acest an a avut același deznodământ pentru orădeni precum finala Ligii Campionilor Europeni pierdută, la Rimini, de asemenea la loviturile de departajare, în fața maghiarilor de la Mad Dogs. La Arenele Traian din Râmnicu Vâlcea s-a ajuns la acest moment decisiv după ce la finele timpului regulamentar scorul era 1-1. Prima repriză a fost echilibrată din punct de vedere al ocaziilor, fiecare dintre cele două formații irosind câte două șanse de a marca astfel că repriza secundă a pornit tot de la scorul de 0-0. Marius Balogh, cel care a fost declarat de către organizatori ca fiind cel mai bun jucător al turneului, a trecut din nou pe lângă deschiderea scorului după ce o făcuse și pe parcursul primei părți. Ionuț Furtună putea și el înscrie pentru AEK dar portarul Răzvan Eftimie a scos cu piciorul. Și cum se spune în fotbal că golul „plutește” în aer, această vorbă s-a și adeverit. Același Ionuț Furtună a marcat pentru orădeni dintr-o lovitură liberă, în minutul 30, cu un șut trimis direct în vinclu. Doar 4 minute a durat bucuria bihorenilor, echipa din Capitală reușind să egaleze prin cunoscutul Marius Mitu, cel care a evoluat în fotbalul mare la echipe precum Steaua, Farul, U Craiova, Anderlecht sau Metalurg Donețk. La finele timpului regulamentar scorul era 1-1 astfel că s-a trecut la executarea loviturilor de departajare. Bucureștenii au fost mai inspirați și au obținut a treia victorie la penalty-uri la acest turneu, scor 4-3 (1-1). Pentru AEK au marcat Balogh și Andor, în timp ce șutul lui Andrei Ferik a fost parat de portarul Eftimie. Cele două finaliste vor reprezenta România la turneul final al Ligii Campionilor Europeni.

Jucătorul turneului și cel al finalei, de la AEK

După cum menționam anterior, organizatorii l-au declarat pe Marius Balogh, echiperul celor de la AEK Oradea, drept cel mai bun jucător al turneului. În schimb Ionuț Furtună, tot din echipa orădenilor, a fost desemnat cel mai valoros jucător al finalei. Medaliile de bronz ale actualei ediții a Campionatului Național de minifotbal le-au cucerit cei de la Nova Vita Târgu Mureș care au avut în echipă 4 internaționali, recent deveniți vicecampioni europeni, plus selecționerul Virgil Bejenaru pe banca tehnică. Aceștia i-au învins cu 2-1 în finala mică pe timișorenii de la Glissando.

AEK Oradea: Răzvan Egri - Andrei Ferik, Marius Balogh, Ionuț Furtună, Adrian Călugăreanu, Bogdan Mintaș, Adrian Micaș, Cristian Andor, Adrian Iova, Sergiu Matei-Țurcanu și Krisztian Moskola. Manager: Spiridon Baltsavias.