Campioana Bihorului la minifotbal, singura reprezentantă a judeţului printre cele mai bune 20 de formaţii din ţară câte au participat la turneul final, a atins faza sferturilor de finală. Într-o organizare ireproşabilă, la Baza Tineretului administrată de Spiridon Baltsavias, competiţia a avut drept câştigătoare formaţia Nova Vita Târgu Mureş care a învins 3-1 în finală pe Tazmannschaft Bucureşti.

Suprafaţă sintetică de ultimă generaţie

Crema minifotbalului din România s-a aflat la sfârşitul săptămânii trecute la Oradea unde s-a desfăşurat turneul final al Campionatului Naţional. Competiţia s-a desfăşurat pe cele 4 terenuri din incinta Bazei Tineretului, terenuri care cu nici o săptămână înainte au fost acoperite cu un gazon sintetic de ultimă generaţie, unul dintre cele mai bune din lume.

Au trecut de grupe de pe locul al doilea

Printre cele 20 de participante s-a numărat şi Bad Boys Oradea, campioana Bihorului. În meciul inaugural, formaţia orădeană a fost învinsă 4-3, după executarea loviturilor de departajare, de către Old Boys Bucureşti, vicecampioana naţională din sezonul trecut. Rezultatul la finele timpului regulamentar a fost 1-1, golul bihorenilor fiind marcat la ultima fază de către Sebastian Achim. Regulamentul competiţiei spune că învingătoarea primeşte 2 puncte iar învinsa, 1 punct. Acelaşi deznodământ l-a avut şi cel de-al doilea joc, cu FC Hermannstadt. La finele timpului regulamentar scorul a fost 1-1, gol Todea pentru gazde, iar după executarea loviturilor de departajare, sibienii s-au impus cu 2-1. Campioana Bihorului a reuşit să spargă ghinionul în cea de-a treia partidă, cu VLD Trans Baia Mare. A fost un joc încrâncenat în care singurul gol al partidei a fost marcat de Gego, în minutul 37. Cu un parcurs nu tocmai conform cu aşteptările, „băieţii răi” din Oradea aveau nevoie de victorie sau de rezultat egal cu victorie la penalty-uri în ultima partidă cu liderul, cu succese pe linie, Nova Vita Târgu Mureş pentru a se califica în sferturi. Bihorenii au obţinut rezultatul perfect, 1-0 prin golul marcat de Tibi Szeles în minutul 10. Chiar dacă aveau calificarea asigurată, mureşenii au asediat poarta apărată de Verdeş în repriza secundă dar fără niciun rezultat pe tabela de marcaj.

Învinşi în sferturi de Juventus Sibiu

Ajunsă în faza sferturilor de finală de pe locul secund al Grupei A, Bad Boys a dat peste Juventus Sibiu, câştigătoarea Grupei C. Din păcate pentru susţinătorii orădenilor, aceştia au pierdut cu 1-0 ratând astfel accederea în penultimul act al competiţiei. De menţionat că toate cele 4 câştigaătoare ale grupelor s-au calificat în semifinale. Chiar dacă s-au oprit în sferturi, bihorenii au avut a doua apărare a turneului după Luxury Team Bucureşti încasând în total doar 4 goluri. Din nefericire faza ofensivă nu a prea funcţionat astfel că Bad Boys s-a oprit în sferturi.

Nova Vita Târgu Mureş, noua campioană

În ultimul act al competiţiei au ajuns Nova Vita Târgu Mureş şi Tazmannschaft Bucureşti, ambele trecând de semifinale după executarea loviturilor de departajare, rezultatele la finele timpului regulamentar fiind 1-1. Finala a fost tranşată cu scorul de 3-1 de către echipa mureşeană, formaţie înfiinţată cu doar 8 luni în urmă, care încă din faza grupelor a demonstrat că era una dintre favoritele întrecerii. Singura înfrângere a celor de la Nova Vita a fost administrată de către Bad Boys Oradea (în grupe), dar echipa din Târgu Mureş avea deja calificarea asigurată. Medaliile de bronz au fost cucerite de către echipierii lui Juventus Sibiu care au învins 2-1 pe Luxury Team Bucureşti, în finala mică.

Foşti fotbalişti angrenaţi în competiţie

De menţionat la final ar fi faptul că pasionaţii acestui sport din Oradea au putut vedea în cadrul acestui turneu o serie de foşti jucători de fotbal care au evoluat la formaţii din Liga I. Printre aceştia s-au regăsit Florin Matache, Marius Pena, Stelian Stancu, Sorin Frunză, Marius Mitu, Sergiu Costin sau Sebastian Achim.

Bad Boys Oradea: Cosmin Verdeș, Sergiu Motoș, – Răzvan Fărcuța, Andrei Magda, Bogdan Ferariu, Roland Novak, Rică Neaga, Lucian Todea, Emad Suwan, Alex Lezeu, Alex Gego, Sebi Achim, Tibi Szeles, Răzvan Giura, Sergiu Ungur. Antrenor: Flaviu Olteanu; delegat: Mihai Motoș; manager: Sorin Rădeanu.