Formaţia orădeană de polo juniori III Progress Oradea a devenit vicecampioană naţională în ciuda faptului că a obţinut victorii pe linie în toate cele 7 partide din returul turneului final susţinut în propriul bazin. Campioana ediţiei care tocmai s-a încheiat este Steaua Bucureşti, echipă pe care orădenii au învins-o la Oradea cu 17-11.

Înfrângerea oarecum surprinzătoare 8-9 cu Triumf Bucureşti, pe care la Oradea a bătut-o la 5 goluri diferenţă, în turul turneului final desfăşurat în Capitală a făcut ca orădenii să se aleagă doar cu medaliile de argint la finele competiţiei desfăşurate în Bazinul „Crişul”. Cum era de aşteptat, după 7 victorii din tot atâte posibile, orădenii pregătiţi de către Marcel Haşaş şi Adrian Jurcă au avut un golaveraj excelent marcând 124 de goluri şi încasând 54. Golgheterul turenului orădean a fost Andrei Neamţu, de la Triumf Bucureşti, cu 74 de goluri marcate, acelaşi jucător primind şi distincţia de „cel mai tehnic jucător”. Tot la finele întrecerii orădene Ionuţ Buliga de la Steaua Bucureşti a primit titlul de „cel mai bun portar”. „Prestația poloiștilor noștri ne dă speranțe pentru viitor, aceștia arătând multă determinare în meciurile jucate. La această competiție au participat și colegii noștri mai mici de la Crișul Oradea, care au ocupat poziția a 4-a. Felicitări Campionilor de la Steaua București! Felicitări tuturor echipelor participante! Mulțumim conducerii noastre formată din Chimerel Cristian și Karmen pentru implicare și sprijinul acordat pe tot parcursul sezonului! Mulțumim organizatorilor, părinților, arbitrilor și nu în ultimul rând tuturor susținătorilor care au venit să îi urmărească pe copii”, se arată în mesajul postat pe pagina de facebook a clubului.

Rezultatele echipei Progress în turneul orădean: 13-8 cu Triumf București, 22-7 cu Partizan Târgu Mureş, 22-4 cu Corona Brașov, 21-7 cu CSS Nr.1 Bucureşti, 12-10 cu Crișul Oradea, 17-7 cu Dinamo Bucureşti şi 17-11 cu Steaua Bucureşti.

CLASAMENT FINAL

1. Steaua Bucureşti - 37 p

2. Progress Oradea - 36 p

3. Triumf Bucureşti - 34 p

4. Crişul Oradea - 24 p

5. Dinamo Bucureşti - 18 p

6. Partizan Târgu Mureş - 7 p

7. CSŞ Nr. 1 Bucureşti - 5 p

8. Corona Braşov - 4 p

Progress Oradea: Christian Chimerel, Paul Popuţe, David Moca, David Rikk, Eric Ionescu, Birinyi Mark, Vlad Oros, Roland Hașaş, Eduard Danilov, Patrick Dumitru, Rareş Less, Tomasso Insinna, Şerban Macovei, Alex Bodiu, Denis Cuc. Antrenori: Marcel Haşaş şi Adrian Jurca.