Cu o victorie şi o remiză înregistrate în cele două partide disputate în cadrul Grupei B, Universitatea Oradea va juca una dintre cele două finale (mică sau mare) din cadrul turneului final al Campionatului Naţional Universitar de fotbal. Situaţia sa depinde de rezultatul ultimei partide din grupă.

Remiză cu ULB Sibiu

Prima zi din cadrul turneului final al Campionatului Naţional Universitar de fotbal a consemnat doar o remiză pentru U Oradea care a terminat 1-1 partida cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu după ce la pauză bihorenii conduceau cu 1-0 o formaţie în cadrul căreia s-au regăsit câţiva jucători legitimaţi la AFC Hermannstadt, echipă de Liga a II-a care recent a obţinut promovarea directă în primul eşalon fotbalistic al ţării. Cealaltă echipă din Grupa B, Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, a avut etapă liberă. Al doilea şi ultimul joc programt ieri, în cadrul Grupei A, între Universitatea de Vest Timişoara şi Universitatea din Petroşani, nu s-a mai disputat din cauza faptului că formaţia din Valea Jiului nu s-a putut prezenta la meci din motive tehnice. În acest context rezultatul, 3-0 pentru bănăţeni, a fost stabilit la „masa verde”. Universitatea de Ştiinţele Vieţii Ion Ionescu de la Brad din Iaşi, cea de-a treia formaţie din Grupa A, a avut etapă liberă.

Victorie la limită cu UNEFS Bucureşti

Astăzi, în ziua a doua a turneului final, UVT Timişoara şi-a asigurat biletele pentru finala mare după ce a învins categoric, cu 7-0, pe USV Iaşi, în jocul al doilea din cadrul Grupei A disputat pe Stadionul Tineretului. În Grupa B, pe gazonul excelent al terenului de fotbal din cadrul Universităţii din Oradea, gazdele au obţinut prima victorie învingând 4-3 pe UNEFS Bucureşti după ce şi la pauză ardelenii se aflau în avantaj, scor 2-1. În urma acestui succes, echipa pregătită de către Codruţ Bulz ştie că va juca duminică într-una dintre cele două finale, dar nu ştie în care deoarece trebuie să aştepte rezultatul meciului dintre UNEFS Bucureşti şi ULB Sibiu, partidă care se va disputa mâine, de la ora 11.00. În caz de egalitate sau victorie a echipei din Capitală, bihorenii vor juca dumincă cu titlul pe masă. În schimb, dacă sibienii se vor impune la cel puţin două goluri diferenţă, ai noştri se vor putea lupta doar pentru medaliile de bronz al CN Univeritar de fotbal.

Duminică, 22 mai, de la ora 10.00,  va avea loc finala mică între ocupantele locurilor 2 din fiecare grupă şi, de la ora 12.00, se va disputa finala mare, între câştigătoarele celor două grupe.