Echipa de fotbal Under 13 a comunei Sânmartin a debutat cu o victorie la turneu final al Cupei Satelor, organizat în comuna constănţeană Cumpăna. Bihorenii au dispus cu 2-0 de gorjenii din Turburea prin golurile marcate de Dărăban şi Haica.

 

În al doilea joc, Sânmartin a întâlnit pe Feldioara (Braşov), care în prima partidă a învins cu 1-0 pe ilfovenii de la Rudeni, cu care bihorenii se vor confrunta în ultimul joc din grupă. 

Din cealaltă grupă fac parte echipele Dumbrăvița (Timiș), Vârtoape (Teleorman), Ruginoasa (Iași), Cumpăna (Constanța). Primele două clasate se vor califica în semifinale.

Câștigătoarea primei ediții Cupa Satelor va însoţi echipa națională de fotbal a României în deplasarea din Norvegia (preliminariile Euro 2020, 7 iunie), iar locurile 2 și 3 vor beneficia de un program VIP la partida România-Spania (5 septembrie) din preliminariile aceleiași competiții.
Faza finală se desfăşoară pe o bază sportivă multifuncţională inaugurată cu acest prilej, care a costat peste trei milioane de euro.