Așa cum afirma înaintea turneului final de promovare în Liga Națională Sebastian Tudor, antrenorul handbalistelor de la CSU Oradea, participarea în competiție a fost doar o experiență. Din păcate una negativă câtă vreme bihorencele au pierdut toate cele trei partide disputate de la competiția desfășurată în localitatea prahoveană Blejoi.

Cu o medie de vârstă de doar 20 de ani, Corona Brașov s-a dovedit a fi o echipă mult prea puternică pentru formația orădeană în ciuda faptului că media de vârstă a echipei noastre a fost de 23 de ani la acest turneul final de promovare în Liga Națională. Experiența unui turneu final de promovare a fost prea puternică astfel că începutul de partidă le-a găsit complet nepregătite pe bihorence încă din minutul 5 tabela de marcaj indicând deja 5-1 pentru brașovence. Echipa bihoreană s-a dezmeticit ușor reușind să echilibreze meciul până în minutul 14 când scorul era 8-4 pentru Corona. După alte 6 minute în care Sebastian Tudor este nemulțumit de evoluția elevelor sale, tehnicianul a solicitat timp de odihnă la scorul de 12-6 pentru brașovence, în minutul 20. Decizia nu a avut efectul scontat astfel că ecartul s-a mărit la 9 goluri (18-9) până la pauză. În minutul 36, favorita la promovare și-a mărit avansul la 11 goluri (22-11) care a scăzut la 10 (28-18) în minutul 50. Ultimele 10 minute ale partidei au fost catastrofale pentru orădence care au marcat un singurl gol în timp ce au încasat 7 în acest interval de timp. Așadar Corona Brașov se impune categoric (35-19) în fața lui CSU Oradea.

Calificate la turneul final după ce în premieră în ediția de campionat actuală au fost doar 3 serii în loc de 4 prin retragerea unui număr important de echipe din Divizia A, iar din echipele înscrise multe nu aveau drept de promovare, orădencele nu au avut nici o șansă în fața unei echipe formate din jucătoare provenite de la fosta CSM Târgu Mureș (colega de serie din ediția precedentă), junioare din pepiniera proprie, plus cei doi interi de viitor, Tîrcă și Gogîrlă. Cu toate că bihorencele s-au întărit față de sezonul trecut cu jucătoare de la echipe promovate în prima ligă, 4 din „primul 7" provenind de la Crișul Chișineu-Criș și Dacia Mioveni, totuși formația bihoreană este departe de acea echipă din anii trecuți care putea bate pe oricine în Divizia A.

Egalele gorjencelor doar în repriza secundă

În al doilea meci, Oradea și-a întâlnit colega de serie, CSM Târgu Jiu, cu care pierduse ambele întâlniri precedente. Și această partidă a început sub aspectul dominării echipei gorjene care a condus din debutul partidei la o diferență liniștitoare de 3-4 goluri, chiar 5 până la pauză (16-11). A doua repriză a început sub o notă de echilibru, iar pe parcursul acesteia diferența de scor s-a menținut între 4 și 7 goluri, finalul găsind bihorencele cu un handicap de 5 lungimi, scor 24-29.

Au cedat pe final cu HC Piatra Neamț

În ultima zi a turneului s-au întâlnit cele mai slabe echipe calificate, CSU Oradea și HC Piatra Neamț. Înfruntând o echipă moldavă modestă era de așteptat ca măcar în acest joc orădencele să se impună, iar parcursul meciului părea să curgă spre acest deznodământ, studentele conducând în mare parte a meciului (13-11 la pauză). Totuși, pe final, probabil căzute fizic și cu o serie de aruncări de la 7 m ratate, bihorencele pierd la limită (22-21) duelul și se întorc acasă cu 3 înfrângeri din tot atâtea meciuri, clasându-se pe ultimul loc la tunreul final.

Știința București a reușit surpriza

În celelalte jocuri, surpriza a explodat la meciul dintre Corona Brașov și Știința București, jucătoarele din Capitală reușind să se impună 28-26 și să promoveze direct, alături de CSM Deva care a câștigat 37-26, fără probleme, în fața handbalistelor din Roman. Brașovul mai are șansa barajului unde va întâlni o echipă din Liga Națională.

Astfel se încheie un sezon atipic, însă îmbucurător este faptul că s-a dus la bun sfârșit, după ce anul trecut turneul final nu a mai avut loc, deși echipa orădeană era a doua clasată în serie după desființarea echipei CSM Târgu Mureș și era îndreptățită să participe la turneul final. Totuși în acest an a reușit să participe cu toate că a terminat a 4-a în serie, însă din păcate nu a putut emite pretenții la o clasare fruntașă.