Cea mai așteptată finală din baschetul masculin românesc al ultimului deceniu se va desfășura începând de miercuri, 9 iunie. După ce a fost nevoie de joc decisiv în disputa dintre U BT Cluj și CSO Voluntari, cea dintâi a reușit în cele din urmă să acceadă în ultimul act al ediției 2020-2021 a Ligii Naționale de baschet masculin.

Cu toate că domină baschetul românesc în ultimii ani, cele două formații se vor întâni în premieră în finala Ligii Naționale după ce ultimele 4 ediții în care s-a decernat titlul de campioană una dintre cele două echipe și-a adjudecat trofeul pus în joc. În ultimii 5 ani, cele două formații au disputat nu mai puțin de 5 finale, dar niciuna dintre ele nu a fost de campionat. Trei finale ale Cupei României (2016, 2018 și 2020) și două ale Supercupei României (2016 și 2018) au fost adjudecate în totalitate de către echipa din orașul de pe Someș. „În campionat, aceste grupări s-au confruntat de patru ori în playoff. O dată în sferturile de finală (2013) și de trei ori în semifinale (2016, 2017 și 2019). Oradea a triumfat de trei ori, iar Clujul o dată”, informează site-ul de specialitate unitedhoops.ro.

Suporterii vor avea acces în tribune

Așadar U BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea își dispută în premieră finala Ligii Naționale, ultimul act urmând a se juca după sistemul „cel mai bun din cinci partide”. Avantajul terenului propriu în caz de meci decisiv îi va aparține lui U BT deoarece a încheiat sezonul regulat pe locul I. „Astăzi se va desfășura o ședință de lucru între reprezentanții conducerii CSM Oradea și autorități pentru a se stabili cu exactitate modalitatea prin care publicul va avea acces în Arena Antonio Alexe la meciurile din finala Ligii Naționale”, informează site-ul oficial al clubului bihorean.

Programul provizoriu al finalei:

Meciul 1 - Miercuri (09.06), ora 18:00, la Cluj-Napoca

Meciul 2 - Vineri (11.06), ora 20:00, la Cluj-Napoca

Meciul 3 - Marți (15.06), la Oradea

Meciul 4 - Joi (17.06), la Oradea (dacă va fi necesar)

Meciul 5 - Duminică (20.06), la Cluj-Napoca (dacă va fi necesar)

Toate meciurile vor fi transmise în direct pe DigiSport, LookSport și pe FRB TV (YouTube).