Cu o formă sportivă care nu mulțumește conducerea echipei dar nici pe suporteri, echipa de baschet masculin a orașului are parte astăzi, cu începere de la ora 19.30 (Digi Sport 4 și Look Sport), de cel mai important duel al sezonului intern, cel cu U BT Cluj-Napoca. Partida, care contează pentru Turneul 7 al Ligii Naționale, se va desfășura în orașul de pe Someș.

Aflați în grafic pentru toate obiectivele sezonului, roș-albaștrii nu arată totuși precum o echipă capabilă să cucerească trofee. Calificată doar datorită norocului în optimile FIBA Europe Cup, echipa pregătită de Cristian Achim nu are un sezon foarte reușit. Pentru a trage această concluzie ne-a fost suficient să privim palmaresul acesteia pe care apoi l-am comporat cu cel al adverarilor din această seară. Așadar Oradea a contabilizat nu mai puțin de 6 eșecuri în cele 18 partide oficiale susținute în acest sezon în timp ce clujenii au doar o înfrângere în 14 meciuri. De menționat că în campionat, U BT este singura formație neînvinsă (10-0). Forma sportivă din ultimele partide este și mai nefavorabilă orădenilor care au bifat 3 înfrângeri în 4 jocuri față de victoriile pe linie contabilizate de alb-negri. Ce-i drept, CSM CSU a susținut trei partide în Europe Cup. În confruntările directe din sezonul trecut, cel încheiat prematur din cauza pandemiei, bilanțul este favorabil tot clujenilor care obținuseră 4 victorii în cele 6 dueluri directe.

Alb-negrii sunt neînvinși în Liga Națională

Cristian Achim va avea la dispoziție, pentru acest meci, întreg lotul de jucători care înainte plecării spre Cluj-Napoca au fost testați pentru depistarea Covid 19, toate rezultatele fiind negative.Oradea are un bilanț de 8 victorii și 3 înfrângeri în Liga Națională în timp ce U BT are 10-0 la general. Cei mai importanți doi jucători clujeni după mediile statistice realizate în meciurile de campionat sunt Andrija Stipanovic (16 puncte și 6 recuperări în medie pe meci) și Patrick Richard (4,5 pase deicive pe meci). Tor la capitolul medii statistice, U BT stă mai bine din punct de vedere ofensiv având 87,8 puncte marcate în medie pe meci față de 85,6 cât are CSM CSU.

Până ieri, la închiderea ediției,tot în cadrul turneului cu numărul 7 din Liga Națională de baschet masculin, se mai disputaseră următoarele partide: BCM U Pitești - Athletic Constanța 86-66, CSM Târgu Jiu - SCM U Craiova 51-80, CSM Galați - Dinamo București 82-75 și CSU Sibiu - CSO Voluntari 84-82. După Turneul 7, competițiile de club se vor întrerupe pentru a face loc echipei naționale care are programate partidele contând pentru calificările FIBA EuroBasket 2022.

Lotul CSM CSU Oradea deplasat la Cluj-Napoca pentru partidele cu U BT și Steaua București: Giordan Watson, Vlad Marinău, Aaron Broussard, Pavle Reljic, Stephen Holt, Tudor Fometescu, Bogdan Nicolescu, Garlon Green, Enzo Vescan, Arturas Valeika, Cătălin Baciu, Dragan Zekovic, Nikola Markovic și Edward Petrescu.