UEFA a decis amânarea Campionatului European de fotbal, care trebuia să se dispute în vara acestui an. Turneul final va avea loc abia la anul, scrie The Guardian.

Euro 2020 a fost amânat până în 2021 ca urmare a pandemiei de COVID-19 a confirmat oficial Federația Norvegiană de Fotbal. Turneul trebuia să aibă loc anul acesta, în perioada 12 iunie - 12 iulie în 12 țări, inclusiv România. Federația Norvegiană a transmis: „UEFA a decis să amâne Campionatul European până în 2021. Se va juca în perioada 11 iunie - 11 iulie anul viitor”.

Amânarea Campionatului European se face în principal pentru a permite încheierea campionatelor interne, suspendate în această perioadă din cauza pandemiei de COVID-19, și a competițiilor europene, inclusiv Champions Leage și Europa League.

 

S-au amânat şi finalele UCL şi UEL

Finala Ligii Campionilor nu se va mai disputa la data de 30 mai. Evenimentul sportiv a fost reprogramat pentru data de 27 iunie, a decis UEFA. Şi finala Europa League a fost reprogramată. Iniţial, aceasta ar fi trebuit să aibă loc la data de 27 mai, dar a fost mutată pentru 24 iunie. Finala Ligii Campionilor va avea loc la Istanbul, iar finala Europa League, la Gdansk.

 

„Ne încadrăm cu toate stadioanele în aceste termene”

După ce UEFA a luat decizia de a amâna EURO 2020, ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a declarat că România se va încadra cu investițiile în termenele impuse de forumurile fotbalistice europene. „Cu siguranță putem să ne încadrăm cu toate stadioanele în aceste termene. Sunt investiții pe care le considerăm ca fiind de importanță maximă, cu impact pe termen lung, nu doar pentru Campionatul European și sunt obiective necesare României”, a declarat Stroe la Digi 24.

În ceea ce privește veniturile economice datorate organizării turneului, ministrul spune că acestea vor veni până la urmă, doar că mai târziu.

„Turneul e amânat pentru a preveni și a proteja sănătatea populației. Bucureștiul va fi beneficiar al acestui mare eveniment și noi sperăm să îl organizăm în aceleași condiții în care am fi făcut-o și acum. Noi suntem în legătură permanentă cu cei care execută lucrările de infrastructură și am primit asigurări că investițiile continuă. La București această competiție va fi organizată în cele mai bune condiții”, a conchis ministrul Sportului.