CSM U Oradea a susţinut la sfârşitul săptămânii trecute ultimele verificări înaintea primului turneu din Cupa României. Echipa orădeană a jucat la Oradea două jocuri cu BCMU Piteşti, pierzând primul cu 79-82 şi câştigându-l pe celălalt cu 71-70.

Antrenorul Cristian Achim a început partida cu o formulă consacrată pentru Cupa României: Watson, Broussard, Fometescu, Zekovic, Valeika. Orădenii au câștigat primul sfert cu 23-20 și au păstrat avantajul de o lungime la pauza mare, scor 44-41. Piteştenii au remontat diferenţa şi înainte de secvenţa decisivă conduceau cu 63-64! Echipele s-au succedat la conducere, dar piteştenii au gestionat mai bine finalul, câştigând cu 79-82, după ce Markovic a ratat ultima aruncare a partidei.

A doua partidă nu părea fie una cu suspans după ce la finalul primului sfert tabela indica 34-17 în favoarea orădenilor. Diferenţa era una aparent liniştitoare şi la pauză (43-28), dar în sfertul trei orădenii au fost de nerecunoscut. BCM U FC Argeș Pitești a realizat un parțial de 27-11 în sfertul al 3-lea, preluând chiar conducerea! Cu Zekovic și Broussard eficienţi, CSM CSU a reuşit până la urmă un succes la limită (71-70).

În perioada 17-22 octombrie, Arena Antonio Alexe din Oradea găzduiește turneul grupei B din Cupa României la baschet masculin în care este implicată echipa orădeană alături de Steaua Bucureşti, SCMU Craiova, CSM Miercurea Ciuc, Athletic Constanţa.