După ce l-au „semnat” pe Ioan Hora, arădenii şi-au mai adus un bihorean în lot în această pauză competiţională. Este vorba despre tânărul Denis Rusu, născut în localitatea bihoreană Avram Iancu şi format ca jucător de către Dan Dobai la LPS Bihorul.

Problemele de sănătate (infectaţi cu noul coronavirus) avute de 6 dintre tinerii jucători ai echipei UTA l-au determinat pe antrenorul Laszlo Balint să ceară împrumutul tânărului Denis Rusu (pentru 1 an), legitimat la Şoimii Lipova, echipă de liga a III-a. Rusu a ajuns la Şoimii Lipova în pauza sezonului competiţional 2017-2018. La doar 19 ani, jucătorul bihorean este considerat a fi unul dintre cei mai promiţători tineri fotbalişti din zona de vest a ţării. „Poate lumea crede că exagerez, dar cred că este în top 3 juniori din vestul țării. Pot face comparație pentru că de trei ani urmăresc tot ce se joacă la ligile 3 și 2 în zona de vest și Denis e foarte sus în preferințele mele. Dacă va juca, sunt convins că va face față și va lăsa o impresie bună. Noi, conducătorii, antrenorii și toți colegii de la Lipova îi ținem pumnii. Este șansa lui, a mai refuzat înainte cluburi de Liga a doua și era în atenția multora. Chiar două cluburi de Liga 1 s-au interesat de el (n.a. Botoșani și Dinamo), așa că, de acum, e rândul lui să-și confirme talentul, dar și munca pe care a desfășurat-o la noi”, a decalrat Radu Pop, preşedintele clubului Şoimii Lipova, pentru site-ul sportarad.ro.

 

L-a impresionat pe Laszlo Balint

UTA a disputat pe parcursul acestei săptămâni un joc amical cu Şoimii Lipova în care golul victoriei arădenilor a fost înscris chiar de către orădeanul Ioan Hora. În cadrul acestei partide, Laszlo Balint a fost impresionat de către calităţile lui Denis Rusu astfel că le-a solicitat lipovenilor împrumutul acestuia. Evoluţiile excelente ale mijlocaşului poreclit „Gaucho” în tricoul alb-albastru al lipovanilor au determinat, în toamna lui 2018, convocarea acestuia la lotul naţional U18. Rusu a avut următoarele cifre în ultimul an şi jumătate cât a evoluat în Liga a III-a pentru Şoimii: 15 goluri, 21 de pase decisive şi 7 penalty-uri scoase, informează sportarad.ro.

Denis Rusu ar putea debuta în Liga I cu UTA chiar mâine, de la ora 15.30, în jocul pe care arădenii îl vor disputa în deplasare, la Ovidiu, cu Viitorul Constanţa.