Cu prilejul Zilei Mondiale a Șahului, pe 20 iulie, sărbătoare stabilită de către Federația Internațională de Șah (FIDE), sâmbătă, 18 iulie, cu începere de la ora 10.00, Șah Club Oradea (fondatori Fleisz Ioan, Dan Carțis și Dan Raț) va organiza prima ediție a Zilei Șahului Bihorean online, eveniment care va cuprinde trei concursuri.

Cele trei competiții vor fi găzdute de serverul chess.com. Prima întrecere se va adresa exclusiv copiilor și juniorilor, aceasta urmând a debuta la ora 10.00. Este vorba despre Campionatul Județean de șah Bihor pentru copii și juniori, un concurs de tip șah-fulger, open, care se va desfășura în „sistem elvețian” cu 7 runde, 5 minute + 3 secunde / mutare. Toți cei care își doresc să participe se pot înregistra pe site-ul chess.com, unde se vor înscrie în Șah Club Oradea. Înscrierile în concurs se vor face cu o oră înaintea începerii acestuia. Nu sunt percepute taxe de participare, în timp ce premiile vor consta în diplome și medalii oferite de către Asociația Județeană de Șah Bihor. Se vor acorda  titlurile de campioni ai județului Bihor la șah-fulger (blitz) online la categoriile: open general juniori și junioare sub 18 ani (născuți după 1 ianuarie 2002), la copii sub 14 ani și la copii sub 10 ani. Pentru acordarea titlurilor sunt necesare numele și prenumele exacte, conform cărții de identitate.

Cea de-a doua întrecere are programat startul la ora 17.00. Este vorba despre primul concurs bihorean de șah bullet online. Va fi o competiție de tip open care se va juca în „sistem elvețian” cu 7 runde, 2 minute + o secundă / mutare. Înscrierile se vor putea face cu o oră înaintea primei mutări, pe site-ul chess.com. Nu sunt percepute, nici pentru acest concurs, taxe de participare.

Ultima competiție va debuta la ora 18.30. Este vorba despre Ziua Șahului Bihorean blitz, o întrecere de tip open care se va juca în „sistem elevețian” cu 7 runde, 5 minute + 2 secunde / mutare. La fel ca și la precedentele competiții, înscrierile se vor putea face pe site-ul chess.com, cu o oră înaintea startului. Nu sunt percepute taxe de participare, dar nici premii nu vor fi oferite performerilor. Organizatorul tuturor celor trei turnee, precum și arbitrul acestora este Ioan Fleisz (arbitru internațional). Informații suplimentare pot fi obținute apelând numărul de telefon 0748.185.452 sau prin e-mail trimis la adresa sahcluboradea@yahoo.com.