În ultimii ani, copiii antrenați de profesorul Cristian Dărăban au obținut rezultate foarte bune la campionatele naționale, atleții Clubului Sportiv Școlar „Samuil Vulcan” Beiuș fiind printre abonații la primele locuri.

Cu toate acestea, deși tinerii atleți beiușeni au urcat în mod repetat pe podiumurile competițiilor naționale, ultima medalie de campion fusese adusă la Beiuș în 2014, când Mihai Dringo devenea campionul României la categoria Copii 1 a probei de triatlon. Din fericire pentru atletismul beiușean, situația s-a schimbat luni, 17 iunie, cu ocazia Campionatului Național pentru Copii 1, când, pe Stadionul „Iolanda Balaș Soter” din București, Boglarka Szatmari a cucerit medalia de aur în proba de tetratlon. Elevă în clasa a șasea la Școala Gimnazială Tărcaia, Boglarka Szatmari este legitimată la Clubului Sportiv Școlar „Samuil Vulcan” Beiuș. Obținând 2122 de puncte, Boglarka Szatmari le-a devansat pe piteșteanca Andreea-Mihaela Turcu și Ilaria-Maria Scoropan, din Baia Mare, clasate, în această ordine, pe celelalte trepte ale podiumului întrecerii.

Profesorul Cristian Dărăban, antrenorul noii campioane naționale, a declarat că performanța realizată de Boglarka Szatmari era anunțată de rezultatele foarte bune obținute de aceasta la edițiile anterioare ale principalei competiții din România și că este rodul unei pregătiri desfășurate pe durata a patru ani.