Sala Sporturilor din Deva a găzduit recent finala Campionatului Naţional de judo pentru echipe de cadeţi (U18). În cadrul acestei întreceri, echipa LPS CSŞ Bihorul condusă de către profesorul Emil Morar a cucerit titlul de campioană naţională.

Orădenii luau startul în această competiţie, la care au concurat 10 echipe, din postura de campioni, astfel că aveau de apărat un blazon. Evoluţia celor 10 componenţi a fost reuşită, iar „lepesiştii” au mai adăugat un titlu în vitrina cu trofee a liceului. În primele două confruntări, bihorenii şi-au învins categoric adversarii, 5-0 cu LPS „Mircea Eliade” Bucureşti şi tot 5-0, în semifinale, cu CSU LPS Focşani. După aceste două dueluri câştigate net de către băieţii pregătiţi de profesorii Emil Morar, Dan Fâşie şi Alexandru Goncearenco, a urmat o finală aprig disputată cu CSM FC Argeş Piteşti, care, la fel ca echipa orădeană, oferă mai mulţi sportivi loturilor naţionale de cadeţi. LPS CSŞ Bihorul s-a impus cu scorul de 3-2 păstrând la Oradea titlul de campioană naţională la echipe de cadeţi câştigat anul trecut la Miercurea Ciuc. Cei trei sportivi care au adus punctele decisive din finală au fost Robert Boldiş (66 kg), David Fodor (73 kg) şi Alex Creţ (+81 kg). Podiumul competiţiei de la Deva a fost completat de către CSU LPS Focşani şi CSM CSŞ CFR Ploieşti, ambele pe locul al treilea. Ceilaţi componenţi ai vechii şi noii campioane sunt Andrei Pasăre și Paul Morar la 60 kg, Raul Costin la 66 kg, Angel Vasiloni la 73 kg, David Mitran și Arian Fălăuş la 81 kg și David Turc la + 81 kg.

Pe podium şi la Ne Waza

Tot în cadrul reuniunii sportive de la Deva, în a doua zi de concurs, s-a desfăşurat finala Campionatului Naţional de judo Ne Waza (lupta la sol), categoria cadeţi, unde din nou orădenii au performat cucerind patru medalii. Laureaţii au fost: Alex Creţ (+81 kg) şi Robert Boldiş (66 kg) – locul I, Şarolta Lungu (+63 kg) – locul al II-lea şi David Fodor (81 kg) – locul al III-lea.