Echipa orădeanului Raul Sînza a trecut prin momente neplăcute noaptea trecută atunci când un individ necunoscut a încercat să fure bicicletele extrem de valoroase. Din fericire, graţie curajului concetăţeanului nostru, hoţul (capturat în cele din urmă) dispăruse în noapte în momentul în care Raul a plecat în urmărirea sa.

Întreaga scenă s-a petrecut în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 3.30, la o pensiune din localitatea Cisnădie, judeţul Sibiu, acolo unde se află cazată echipa româno-italiană a orădeanului. „Echipa profesionistă de ciclism româno-italiană doarme liniștită așteptând startul Turului Ciclist al Sibiului. Se aud zgomote. Aflu de la un coleg de cameră că ușa de la intrare a pensiunii a fost spartă. Mă îmbrac repede și alerg jos. Am fost primul din pensiune ajuns. Văd că lipsesc bicicletele. Alerg spre ieșire, cu lanterna telefonului. Se aude cum se rup crengi în livada de meri. Alerg și strig după hoți să lase bicicletele, deoarece suntem mulți și îi prindem, deși pe moment eram cam singur. Intru în livadă și găsesc prima bicicletă, pe urmă altele câteva puse una peste alta. Stau lângă ele până ajung și alți colegi. Găsim la câțiva zeci de metri o mașină marca Audi cu scaunele rabatate, un telefon, ambalaje de mănuși și numerele de înmatriculare date jos, puse înăuntru. Sosește și poliția, urmată de criminalistică și trupa canină. Poliția găsește rapid proprietarul mașinii. Îl ridică de acasă și îl aduce la fața locului. Deși nu recunoaște pe moment, în final își mărturisește fapta.

Mulțumim, Poliția Română pentru tot! Dar dacă nu am fi auzit zgomotul ușii sparte? Sau dacă ar fi avut mașina mai aproape și ar fi plecat cu toate bicicletele? Biciclete care depășesc 4.000 € bucata și ajung chiar și la 7.000 € unele dintre ele. Ce le-am fi spus sponsorilor? Sau dacă aș fi fost atacat în timp ce încercam să îi opresc? Și dacă și dacă... hai pe biciclete și la antrenament!”, a scris Raul Sînza pe pagina sa de Facebook.

Raul Sînza face parte din echipa mixtă româno-italiană, Giotti Victoria Palomar Team, care urmează să ia startul în Turul Sibiului, competiţie care se va desfăşura în perioada 23-26 iulie.