Roș-albaștrii pregătiți de către Florin Farcaș au făcut o partidă „mulțumitoare” după cum a declarat antrenorul la finalul primului test al iernii pentru liderul Seriei A 8-a din Liga a III-a la fotbal. Astfel orădenii au cedat 2-1 (1-0) jocul amical disputat cu ocupanta loculului al 18-lea din Liga a II-a pe terenul sintetic din incinta Bazei Sportive Unirea din Cluj-Napoca.

Deși vorbim despre o înfrângere în fața unei formații care se va bate pentru evitarea retrogradării în Liga a III-a, faptul că aceasta a venit în primul test al iernii nu trebuie să surprindă. Fotbaliștii orădeni vin după antrenamentele efectuate pe plan local, iar acest meci a fost primul din 2024. În plus lotul formației bihorene a fost completat cu nu mai puțin de 6 jucătri în această pauză de iarnă, iar omogenizarea lor în angrenajul construit de Florin Farcaș evident că necesită timp. În schimb adversara roș-albaștrilor s-a aflat la al treilea joc de verificare din această iarnă, primele două, cu Corvinul (0-0) și SCM Zalău (2-1), fiind terminate la fel, fără înfrângere. Omul partidei dintre Unirea Dej și FC Bihor, prin prisma celor două reușite, a fost Alexandru Dulca, fotbalist care în trecut a activat în Liga a II-a pentru Luceafărul Oradea, iar acum s-a transferat la echipa coordonată de către Dragoș Militaru. Acesta a deschis scorul în minutul 27 cu un șut din vole, de la aproximativ 12 metri de poarta apărată de S. Bob. Prima repriză a aparținut dejenilor, dar situația s-a modificat după pauză atunci când orădenii, intrați pe teren într-o nouă formulă de echipă, au controlat situația în teren. Unirea a făcut 2-0 în minutul 68 după ce Alex Dulca a transformat, lângă bara din stânga portarului, un penalty obținut de Ciprian Călugăr. Scorul final al partidei avea să fie stabilit două minute mai târziu de către Sergiu Ciocan, fostul jucător al echipei din Dej. Acesta a finalizat cu un șut de la aproximativ 17 metri de poarta adversă după o combinație cu Luca Tincău, un alt jucător sosit la Oradea în această iarnă.

Toate noutățile au fost folosite

Antrenorul Florin Farcaș i-a utilizat pe toți cei 6 jucători transferați în această pauză de iarnă. Vlad Gîsă (ex CSC Dumbrăvița) și Eric Vînău (ex CSC Șelimbăr) au fost titulari, iar Ionuț Tănase (ex CSC Dumbrăvița), Luca Tincău (ex CS Mioveni), Sergiu Ciocan (ex Unirea Dej) şi Krisztian Gagyi (ex Boston United, din ligă inferioară din Anglia) au jucat în repriza secundă.

„O partidă mulțumitoare”

„A fost un test util pentru noi, un test în care ne-am cântărit puterea şi calitatea cu un adversar de liga a II-a. Aşa cum facem în perioada aceasta, am urmărit omogenizarea şi să dăm minute egale tuturor jucătorilor. Cred că am făcut-o destul de bine, chiar dacă în prima repriză adversarii au înscris un gol, printr-o lipsă de concentrare, prin zona centrală. A fost un joc oarecum echilibrat în prima parte, dar cu rezultat pozitiv pentru cei de la Dej. În a doua repriză am intrat cu o cu totul altă echipă, şi jocul a fost altfel, am pus stăpânire aproape pe întrega durată a reprizei. Am avut o posesie bună, ne-am creat ocazii, am avut destule momente bune în jumătatea adversă, am şi înscris, chiar dacă am şi luat un gol, după un ofsaid, dar, asta este, oricum a fost un joc amical. Una peste alta, eu zic că am făcut o partidă mulţumitoare, ţinând cont că suntem şi în perioada de acumulare şi nu pot decât să îi evidenţiez şi pe băieţi, pentru că au depus un efort consistent”, a declarat, după partidă, antrenorul echipei FC Bihor, Florin Farcaş.

În următoarea partidă amicală, FC Bihor va întâlni o altă echipă de ligă secundă, pe Corvinul Hunedoara, ocupanta locului al doilea. Meciul va avea loc miercuri, 31 ianuarie, cu începere de la ora 12.00, la Simeria.

Unirea Dej: R. Pop - Pruteanu, Kereki, D. Pop, Telcean, Șuteu, Chira, Al. Militaru, Al. Dulca, Golda, Blaj. În repriza a doua, au mai evoluat: Roș, V. Stancovici, Ad. Pop, Ciuciulete, Bîrnoi, Fulga şi Călugăr.

FC Bihor în prima repriză: S. Bob - Tamas Paublusztig, Gîsă, Ioviţă, Stoian - Calugher, Cherman, Vînău - Gunie, M. Hosu (min. 30 Sg. Jurj) şi Fl. Chitaş.

FC Bihor în repriza a doua: Pânzariu - C. Jurj, R. Farcaş, Bactăr, Gagyi (min. 60 Sorian) - A. Moga, B. Vasile, I. Tănase - Sg. Ciocan, Sg. Jurj (min. 75 Tincău) şi I. Ban.