Cursa pentru promovare în eşalonul secund a intrat în faza semifinală, în care FC Bihor înfruntă astăzi, în deplasare, Unirea Ungheni, în primul baraj. Meciul va începe la ora 18.00, iar returul va avea loc sâmbătă, 27 mai, ora 17.30, la Oradea.

Adversara orădenilor a încheiat pe locul 2 Seria 9, după Corvinul Hunedoara, formaţie invincibilă în acest sezon, care înfruntă Gloria Bistriţa, ocupanta poziţiei secunde în seria 10. Mureșenii au încheiat sezonul regulat cu 32 de puncte după 10 victorii, două egaluri și 6 eșecuri, golaveraj 36-26, iar în play-off au înregistrat 3 victorii, un egal și 5 eșecuri, golaveraj 12-16. În cele 5 partide  disputate  pe teren propriu în play-off, Unirea a bifat 3 succese și 2 eşecuri (2-3 cu Corvinul, 1-2 cu Unirea Alba Iulia). FC Bihor este favorita acestui duel, dar meciurile de baraj au un specific aparte şi trebuie tratate cu atenţie, mai ales că şi adversarul este unul ambiţios. Cel mai cunsocut jucător al echipei din Ungheni, antrenată de arădeanul Flavius Sabău. este Victoraș Astafei (35 de ani), care a activat în Liga 1 la FCM Târgu Mureș, Gaz Metan Mediaș, Oțelul Galați, Petrolul Ploiești, FC Botoșani, precum şi în străinătate la Adana Demirsport (Turcia), Selangor (Malaezia) și NK Gorica (Croația). Din lotul Unirii face parte şi un jucător străin, camerunezul Yvan Ndiesse (27 de ani), care evoluează pe postul de fundaș central.

„Am încercat și anul trecut, dar nu am reușit, vom încerca și anul acesta și sperăm cu ajutorul lui Dumnezeu și susținerea voastră, să putem face pasul la un alt nivel.

Acești băieți merită toate aprecierile și felicitările, pentru tot ce au făcut până

acum. Gașca Nebună vă promite că vor încerca si vor da totul pentru aceste jocuri de baraj, să mulțumească toată suflarea bihoreană. Ce depinde de ei ca să meargă mai departe, o vor face cu mândrie și respect pentru meseria pe care o fac cu atâta pasiune și dragoste. Haideți cu toții să fim alături de ei, sa-i susținem și să-i încurajăm!!!”, a afirmat antrenorul principal Florin Farcaş pe pagina de facebook a clubului orădean. FC Bihor va fi susţinută la Ungheni de un grup important de suporteri.

Programul complet al semifinalelor:

B1: CSM Râmnicu Sărat (Locul 2, Seria 2) - Foresta Suceava (Locul 1, Seria 1)

B2: Ceahlăul Piatra Neamț (L2S1) - Metalul Buzău (L1S2)

B3: SC Popeşti Leordeni (L2S4) - CS Afumați (L1S3)

B4: Farul Constanța 2 (L2S3) - CS Tunari (L1S4)

B5: Viitorul Dăeşti (L2S6) - CS Blejoi (L1S5)

B6: CSO Plopeni (L2S5) - CSM Alexandria (L1S6)

B7: Șoimii Lipova (L2S8) - CSM Deva (L1S7)

B8: ACSO Filiași (L2S7) - CSM Reșița (L1S8)

B9: Gloria Bistrița Năsăud (L2S10) - Corvinul Hunedoara (L1S9)

B10: Unirea Ungheni (L2S9) - FC Bihor Oradea (L1S10).

 

Programul finalelor, 3 iunie turul şi 7 iunie, returul:

F1: Învingătoarea B1 (Foresta Suceava / CSM Râmnicu Sărat) - Învingătoarea B2 (Metalul Buzău / Ceahlăul Piatra Neamţ)

F2: Învingătoarea B3 (CS Afumaţi / SC Popeşti Leordeni) - Învingătoarea B4 (CS Tunari / Farul Constanţa 2)

F3: Învingătoarea B5 (CS Blejoi / Viitorul Dăeşti) - Învingătoarea B6 (CSM Alexandria / CSO Plopeni)

F4: Învingătoarea B7 (CSM Deva / Şoimii Lipova) - Învingătoarea B8 (CSM Reșița / ACSO Filiaşi)

F5: Învingătoarea B10 (FC Bihor Oradea / Unirea Ungheni) - Învingătoarea B9 (Corvinul Hunedoara / Gloria Bistriţa Năsăud).