Singura echipă de fotbal feminin din Bihor face mari eforturi să supraviețuiască în Liga a II-a. United Bihor Aleșd se confruntă cu mari probleme financiare, care pun serios sub semnul întrebării chiar prezența la meciul de sâmbătă cu Atletic Club Onix 2010!

Bihorencele ar trebui să joace pe teren propriu, la Tileagd, dar nu știu cum vor face rost de banii necesari organizării unui joc pe teren propriu. Ar fi vorba de aproximativ 2.000 de lei, din care jumătate ar reprezenta costul pentru serviciul de ambulanță și asistență medicală, fără de care partida nu poate începe. De plătit jucătoare nu poate fi vorba, fetele evoluând din plăcere și cu multă ambiție, eforturi răsplătite cu cel mult o masă după joc. Până acum, antrenorul Ficuț Csaba a reușit să facă rost de bani din buzunarul propriu sau de la prieteni și apropiați, dar acest mod de finanțare nu poate merge la nesfârșit. „Nu știu cum ne vom mai descurca, dar ne zbatem să menținem această echipă și fotbalul feminin din Bihor pe linia de plutire. Deocamdată, de la autoritățile locale nu putem fi sprijiniți, pentru că nu au buget, și nu ne rămâne decât să facem un apel, chiar disperat, la oameni cu suflet mare și posibilități financiare care să ne ajute”, ne-a declarat Ficuţ Csaba.

Din resursele financiare limitate, United Bihor trebuie să achite şi contravaloarea testelor PCR, o dată la 14 zile! Ultimele le-au făcut la sfârşitul săptămânii trecute înaintea meciului cu Luceafărul Filiaşi, care nu s-a mai disputat... „Am văzut și o altă față a fotbalului, cea lipsită de respect! Jocul din deplasare de la Filiași a fost anulat, cu toate acestea, am fost nevoiți să facem testarea obligatorie în condițiile unui buget de supraviețuire în care fiecare bănuț contează! Asta din cauza unui adversar, care, profitând de regulament, nu a solicitat nici măcar vizele anuale, deși au trecut deja 3 săptămâni de la debutul campionatului! Nu suntem singura echipă care suferă din cauza Filiașiului, echipă care își bate joc de colegele de serie, profitând de un regulament FRF adoptat, foarte bun și benefic, pentru a asigura supraviețuirea cluburilor pe vreme de pandemie, care dă dreptul să nu fii exclus din campionat, dacă dispuţi măcar un joc. Respect F.R.F., dar regretăm profund că sunt asemenea conducători în fotbalul feminin care nu doresc dezvoltare, având doar scopul de a distruge. Un club care își bate joc de unele fete, jucătoare cărora nu le oferă șansa fotbalului. Alături de celalte cinci echipe din grupa noastră vom face demersuri pentru a îndrepta lucrurile și de a elimina un astfel de comportament din rândul participantelor. În ciuda crizei acute pe care o resimțim cu toții, am făcut eforturi uriașe pentru a respecta competiția și adversarele noastre! Nu dorim altceva decât să fim respectați”, a răbufnit Ficuţ Csaba.