Cele două entități sportive au semnat, pe parcursul zilei de ieri, un parteneriat valabil pentru următorii doi ani care are în vedere dezvoltarea fotbalului feminin din județul Bihor.

Crișana Oradea este un club sportiv care are drept activitate instruirea copiilor și juniorilor în tainele fotbalului și care a cunoscut o dezvoltare importantă în ultima perioadă. Înființat în octombrie 2019, ACS Crișana a pornit la drum având 5 copii legitimați și a ajuns, în mai puțin de doi ani, la un număr de aproape 150 de copilași care practică fotbalul în mod organizat sub oblăduirea antrenorilor din cadrul acestui club. În mod constant, zilnic, la antrenamentele ACS Crișana participă peste 80 de copii. În eventualitatea în care se vor relaxa și mai mult restricțile cauzate de pandemie, Crișana Oradea va înscrie 2 echipe în campionatele organizate de AJF Bihor. Dacă la debut clubul se adresa doar copiilor din Oradea, în prezent, sub umbrela ACS Crișana, activează tineri din mai multe localități bihorene precum Inand, Cefa, Sânnicolau Român, Tinca, Ceica, Dobrești și Luncasprie. Cum la șendințele de pregătire sunt prezente și fete, de aici s-a născut ideea acestui parteneriat dintre clubul condus de către Szilveszter Denes (ACS Crișana) și cel manageriat de Csaba Ficuț, United Bihor, singurul club de fotbal feminin din această zonă a țării. În urma acestei înțelegeri parafate, fetelor din cadrul ACS Crișana le va fi asigurată dezvoltarea ca sportive în cadrul United Bihor, unde vor avea posibilitatea să participe la competiții oficiale feminine.

 

FRF va organiza campionate feminine la U13 și U11

United Bihor, club condus de către Csaba Ficuț care îl are în funcția de antrenor al echipei pe Raul Bălăiban, a avut în ultimul sezon competițional cel mai bun parcurs sportiv de la înființare și până în prezent. „Am fost la un pas de promovarea în prima ligă la finele sezonului trecut sau la 1 cm, o bară, după cum menționa presa locală la finele ultimei partide care a fost decisivă pentru atingerea acelui obiectiv. Acest parteneriat cu ACS Crișana ne va ajuta, având în vedere că Federația Română de Fotbal va introduce în calendarul competițional două campionate feminine, pentru categoriile de vârstă U13 și U11”, a declarat Csaba Ficuț. În completarea conducătorului de la United Bihor, Szilveszter Denes a afirmat: „Acest acord de colaborare reprezintă o oprtunitate excelentă pentru fetele care își doresc să avanseze în fotbal, deoarece vor avea posibilitatea să participe în competiții și nu doar să se antreneze. Consider că este extrem de important să ne susținem reciproc, pentru că doar astfel ne sporim șansele de a progresa. Doar unindu-ne putem reuși o dezvoltare amplă a fotbalului bihorean”.

 

„N-ai cum să reușești dacă nu încerci”

Cu o serie de idei interesante care, odată puse în practică, pot contribui la atingerea scopului, Denes a utilizat o expresie care e aproape imposibil de combătut cu argumente logice. „Avem obligația să încercăm să facem tot ceea ce depinde de noi pentru a reuși, pentru că atâta vreme cât nici măcar nu încerci, nu ai nici o șansă să îți atingi obiectivele. Trebuie să gasim soluții pentru atragerea autorităților locale și a investitorilor privați, iar asta se poate face doar oferind rezultate. Prin acest parteneriat cu United Bihor avem posibilitatea să atragem fonduri europene care pot fi accesate mai ușor în comun. Un club sănătos trebuie să știe să se autosusțină din punct de vedere financiar. De felul meu sunt optimist și consider că, având o strategie bine pusă la punct, se pot realiza lucruri importante”, a mai afirmat Szilveszter Denes.

Parteneriatul dintre cele două cluburi se realizează și la nivel de staff tehnic, Raul Bălăiban, antrenorul United Bihor, începând deja să pregătească grupe de copii din cadrul ACS Crișana.