Prinsă nepregătită de decizia federaţiei de specialitate de a include toate echipele feminine în prima ligă de baschet, CSU Rookies Oradea a pierdut clar, 89-48 (26-12, 28-13, 17-12, 18-11), disputa din deplasare cu Universitatea Cluj contând pentru prima rundă din Grupa Vest a Ligii Naţionale.

Cu doar două dintre cele trei jucătoare străine anunţate că vor evolua sub comanda lui Veres Attila, şi acestea ajunse cu doar o zi înaintea acestei partide, CSU Rookies nu a avut şanse în faţa studentelor clujence la care principalele evidenţiate au fost trei baschetbaliste de origine americană. La orădence, deşi pe teren s-au aflat americanca Allison Zalin şi muntenegreanca Ivana Vujovic, principala evidenţiată a fost Ruxandra Chiş, autoarea a 22 de puncte, dar şi Alexandra Mangra, cu 12 puncte. Jocul la recuperare a fost dominat (55-26) de către echipa gazdă care a fost net mai bună şi în spaţiul de trei secunde unde diferenţa a fost categorică (62-10).

Cu CSM Satu Mare, mâine, în sala Universităţii

În etapa a doua, CSU Rookies Oradea va primi, în sala de sport a Universităţii din Oradea, mâine, de la ora 18.00, vizita lui CSM Satu Mare, una dintre favorite, alături de ICIM Arad, la câştigarea Grupei Vest.

Pentru CSU Rookies Oradea au marcat următoarele (doar titularele): R. Chiş 22 puncte (4x3p), A. Mangra 12 (2x3p), M. Kokovay 7, A. Zalin 4 (12 recuperări) şi I. Vujovic 3.