Surclasată (64-95) de U BT Cluj în primul meci al finalei Ligii Naţionale de baschet masculin, CSM CSU Oradea are ocazia revanşei în această seară, de la ora 19.00, în BT Arena. Partida va fi transmisă de Digi Sport şi Prima Sport. În ciuda eşecului drastic, antrenorul Cristian Achim consideră ca echipa orădeană are şanse de a păstra suspansul în finală, chiar dacă a pierdut ultimele opt jocuri directe cu campioana ultimelor două ediţii.

„Este o înfrângere usturătoare, dar nu contează diferențele de puncte aici. Este o înfrângere, este 1-0, și așteptăm meciul următor. Am avut foarte multe mingi pierdute și ei au avut foarte multe recuperări ofensive pe care le-au transformat în puncte ușoare. Simplu. Cred că au fost 15 recuperări ofensive. 15 recuperări ofensive, au dat 10 coșuri, s-au făcut 30 de puncte. Simplu. Exact numai dintr-un singur aspect. În continuare se poate întâmpla orice. Au fost cazuri în care echipele care au pierdut la diferențele acestea au picat și mai rău, au fost cazuri în care, de la diferențe și mai mari... Să ne înțelegem, finala se încheie când o echipă face patru victorii. Știam, știe toată lumea că Clujul e favorită. Bravo lor. Bravo pentru ce se întâmplă aici dar mai e un pic. Ne dorim foarte tare să jucăm altfel în celelalte meciuri”, a răspuns Achim.

 Indiferent de rezultatul din această seară, seria se va muta la Oradea Arena, sâmbătă, 18 mai, de la ora 18.30, şi luni, 20 mai, de la ora 19.00. Finala se dispută după sistemul cel mai bun din şapte jocuri.