Doi bihoreni au contribuit decisiv la o victorie a echipei UTA Arad pe terenul lui Dinamo București după o așteptare de 53 de ani. Juniorul Denis Rusu a obținut o lovitură de la 11 metri, din care Ioan Hora a marcat unicul gol al meciului.

La primul său joc titular în Liga I, Rusu (19 ani) a jucat dezinvolt, punând probleme adversarilor prin cursele sale în viteză pe partea stângă. O pătrundere în careul advers în minutul 42 a fost stopată neregulamentar de experimentatul Puljic, iar penalty-ul a fost transformat de orădeanul Ioan Hora (32 ani). „Toți colegii mei m-au încurajat. M-am simțit bine după ce am scos acel penalty. A fost primul meu meci ca titular în Liga I și mă bucur că mi-am ajutat echipa. Orice jucător visează să joace în Liga 1. Mă bucur că am reușit să ajung aici la UTA, unde antrenorul îmi dă încredere. Vreau să dedic victoria mamei mele și tuturor suporterilor noștri. Neymar este idolul meu”, a declarat după meci mijlocașul originar din Avram Iancu, format la LPS Bihorul Oradea și împrumutat în vară de UTA de la Șoimii Lipova. 

„Denis Rusu este un copil cu calitate pe care eu l-am urmărit de multă vreme. Cumva, am fost forțați să-l aducem și în urma situației create de cazurile de Covid în rândul juniorilor noștri. Mă bucur tare mult pentru el, dar, totodată, aș vrea ca el să rămână echilibrat. E adevărat că a făcut un joc foarte bun, e chiar la primului lui meci ca titular în Liga 1. E un început pentru el și sper să rămână pe această linie pentru că are potențial foarte bun”, a comentat, pentru sportarad.ro, Laszlo Balint, antrenorul principal al echipei arădene. 

Golul lui Hora a fost echivalent cu prima victorie a UTA-ei în actuala ediție de campionat. „E o victorie importantă pentru noi, care ne permite să nu rămânem în coada clasamentului. Am avut și puțină șansă, dar ne-am sacrificat cu toții pe teren. Etapa asta au fost multe surprize. La lovitura de la 11 metri important este că am rămas calm și am putut marca. Am avut un portar mare (n.r. Iacob) și am avut și un copil care ne-a ajutat enorm (n.r. Denis Rusu)”, a spus Hora, revenit la UTA tot în vară de la Gaz Mediaș. Ajuns la cota 53 de goluri în prima ligă, atacantul format şi el la LPS Bihorul a ieşit accidentat în minutul 67 după un contact mai tare cu venezueleanul Gonzalez.

După cinci etape, UTA ocupă locul 9, cu șase puncte, iar Dinamo este abia pe 14, cu cinci puncte.