După o vacanţă de trei săptămâni, componenţii echipei de liga secundă Luceafărul Oradea au revenit luni seara la antrenamte. La prima şedinţă de pregătire de după vacanţă, desfăşurată la baza sportivă Luceafărul din Sânmartin, au fost prezenţi 21 de jucători. 

Mai mulţi plecaţi decât veniţi

Noutăţile au fost puţine şi fără sonoritate: Şerban Moraru (33 de ani), trecut şi pe la FC Bihor, ultima dată la Olimpic Cetate Râşnov (Braşov), Victor Manu (22 de ani) şi Adrian Ilie (19 ani), ambii de la  CSA Steaua Bucureşti, jucători care vor fi testaţi în perioada următoare. Atunci sunt aşteptaţi la pregătiri şi Sebastian Moroz şi Francois Yabre, care au absentat motivat, în timp ce Bertrand Bebey, Alan Wanya, Kevin Moihedja şi Alex Dulca nu vor mai evolua la echipa orădeană. Ultimul a dat curs ofertei primite de la Rapid Bucureşti, nou promovată în liga secundă. Conducerea grupării orădene poartă negocieri pentru extinderea împrumuturilor lui Tudor Călin de la Sepsi Sfântu Gheorghe, Gabriel Preoteasa de la Dunărea Călăraşi şi Lu Yuefeng de la CFR Cluj.

Ciprian Dianu, noul secund

O modificare a apărut şi în staff-ul tehnic. Pe lângă antrenorul principal Cristian Lupuţ şi cel al portarilor Ioan Pap-Deac va apărea un "secund". În această postură se va regăsi Ciprian Dianu, care ultima dată a pregătit Crişul Sântandrei în Liga a IV-a. Dianu (42 de ani) îl va înlocui pe Viorel Domocoş.

La reunire au fost prezenţi Bogdan Moga, Ionuţ Rus – portari; Flaviu Drăgan, Cristian Oros, Alexandru Băican, Vlad Opriş, Alexandru Core, Adrian Ciul, Vlad Prejmerean, Paul Mitrică, Constantin Roşu, Andrei Luduşan, Daniel Paraschiv, Laur Nemeş, Patrick Peter, Paul Chiorean, Vasile Pop, Daniel Lăsconi.

Pregătirea se va desfăşura pe plan local şi cuprinde un cantonament pe în perioada 14-21 iulie. la Pensiunea Metropol din Băile Felix.

„Luceferii” au stabilite şi trei jocuri de verificare cu UTA Arad (13 iulie), Ripensia Timişoara (24 iulie) şi Şoimii Lipova (27 iulie).

Bilete mai iefitine

Noul sezon va aduce şi o modificare a preţului biletului de intrare la jocurile de pe teren propriu. Decizia va fi pe placul microbiştilor bihoreni, care vor trebui să achite 10 lei pentru un tichet, spre deosebire de 25 de lei în ediţia trecută de campionat.

Campionatul Ligii a II-a se va relua în 3 august.