O sportivă legitimată la Clubul Sportiv Redpoint Oradea şi-a adjudecat rapid titlul de vicecampioană naţională la una dintre cele mai disputate categorii, cadete compound.

Revelaţia Ştefania Ivan

Concurenţa a fost mare, la această categorie fiind înscrise zece dintre cele mai bune trăgătoare din ţară. La Campionatul Naţional de tir cu arcul indoor pentru copii şi cadeţi, desfăşurat la Deva, clubul orădean a concurat cu şapte sportivi şi a obţinut în total patru medalii, acest lucru confirmînd încă o dată valoarea tirului cu arcul juvenil în oraşul şi judeţul nostru. Deşi trage cu arcul de numai un an, fiind la primul concurs naţional la categoria ei, Ştefania Ivan are calităţi certe pentru acest sport: îşi controlează foarte bine emoţiile şi abordează antrenamentele şi competiţiile meticulos şi cu seriozitate. Locul trei în calificări a fost o surpriză pentru toată lumea: „Sunt fericită că am reuşit să trag mai bine decât trăgeam de obicei chiar şi la antrenamente. Îmi place foarte mult tirul cu arcul şi nu mă văd făcând altceva. În afară de şcoală, desigur". După ce în etapa de eliminatorii a trecut cu uşurinţă de celelalte concurente, în finala pentru medalia de aur a pierdut la numai 2 puncte în faţa Ştefanei Albu de la Black Arrow Belceşti. „A tras extraordinar pentru o sportivă de vârsta şi pregătirea ei, şi doar lipsa de experienţă a făcut diferenţa", este de părere Mircea Stroe, conducătorul CS Redpoint Oradea.

 

Nou record naţional la echipe

Celelalte două cadete din Oradea prezente în competiţie, Bernadett Haragos şi Ada Luncan, au stabilit alături de Ştefania Ivan un nou record naţional la echipe cadete compound (în tirul cu arcul echipele sunt formate din câte trei sportivi), de 1.519 puncte.

La categoria copii compound, Melinda Debrenti a câştigat locul I şi medalia de aur, iar Radu Moza locul I, medalia de aur, titlul şi tricoul de campion naţional, urmat pe locul III de colegul său de club Luca Bora, medaliat cu bronz.

În luna martie, Clubul Sportiv Redpoint organizează o selecţie pentru copii cu vârsta între 7 şi 15 ani, pentru completarea loturilor de copii şi cadeţi ale clubului şi participării la competiţii.