Aproape 10 ani s-au scurs de la teribilul accident suferit la un antrenament care l-a pus în scaunul cu rotile pe fotbalistul orădean Mihai Neșu. De atunci el duce o continuă luptă pentru a redeveni independent și acum, la început de an, a venit vestea extraordinară care ne anunță că acesta s-a putut hrăni fără ajutor.

Problema medicală care a dus la paralizia pe care o are Mihai Neșu s-a produs la un antrenament al echipei olandeze FC Utrecht pentru care evolua în acel moment, la data de 10 mai 2011. De atunci el a dus o luptă continuă pentru a redeveni independent, iar credința uriașă pe care o are în Dumnezeu împreună cu ajutorul științei medicale au făcut, iată, după atâta timp, să apară și rezultatele. „De 4 ani am cam același program, așa că sunt într-un cantonament continuu. În ultima lună am început și cu două antrenamente pe zi. De dimineața până la masa de prânz trebuie să fac cu o bicicletă care mișcă mâinile și picioarele. Trebuie să fac cam jumătate de oră mâini și jumătate de oră picioare. După aia, încă vreun sfert de oră, pe un touch screen, trebuie să fac, ca la școală, cerculețe, bețigașe, cu mâna pe care o pot mișca mai bine. După masa de prânz am kinetoterapie la fundație, cam o oră și jumătate-două ore pe zi. Eu mișc ce pot să mișc cu mâinile și terapeuta mea îmi mișcă picioarele și îmi mai face masaj acolo unde mai am contracturi. De doi ani am o cană adaptată, pe care o pot lua în poziția asta, o pot lua de pe masă și pot să beau apă cu ea dacă e cam pe jumătate, dacă nu e prea grea, și apoi pot să o pun înapoi. Ăsta e un progres mare. Și acum încercăm să întărim mâna cât se poate, cu ajutorul lui Dumnezeu, să pot să beau cu cana plină. Dar sunt mulțumit de cum evoluează”, a declarat Mihai Neșu la Digi Sport Special.

„Bucurie mare!”

După 4 ani de la momentul teribilei accidentări în care s-a aflat în depresie, Mihai Neșu a fost pe Muntele Athos unde un călugăr i-a deschis noi perspective. Din acel moment, fostul fotbalist al echipei Steaua București și al naționalei susține că totul s-a schimbat pentru el. Postarea care a adus această veste extraordinară la început de an, însoțită de un filumleț video, a fost făcută pe pagina de Facebook a fundației care îi poartă numele. „Bucurie mare! Mihai Neșu mănâncă singur cina la aproape 10 ani după accident! Mihai este ajutat de niște ustensile speciale, dar independența primită astfel e foarte importantă! Slavă lui Dumnezeu!”, este mesajul care a adus această veste importantă.